«Ιστορικό» φιάσκο για Θεοδωράκη

Μετά την ανεξαρτητοποίηση Αμυρά, Ψαριανού, ο επικεφαλής του Ποταμιού έχασε την Κοινοβουλευτική Ομάδα τουΚατάπιαν το Ποτάμι οι Πρέσπες και ο Σταύρος Θεοδωράκης ξέμεινε από… Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μετά τις χθεσινές αποχωρήσεις του Γιώργου Αμυρά και του Γρηγόρη Ψαριανού, ο κ. Θεοδωράκης χάνει όλα τα προνόμια που είχε ως πολιτικός αρχηγός – επικεφαλής Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Πλέον δεν θεωρείται πολιτικός αρχηγός εντός του Κοινοβουλίου αλλά ένας απλός ανεξάρτητος βουλευτής. Δεν θα μπορεί να είναι ομιλητής σε προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, δεν θα μπορεί να διαθέτει γραφείο εντός της Βουλής, χάνει μετακλητούς υπαλλήλους, ενώ μετατρέπεται σε όνειρο θερινής νυκτός η συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας από το Ποτάμι, καθώς κάτι τέτοιο εκ του μηδενός προϋποθέτει τουλάχιστον 10 βουλευτές, τη στιγμή που στο πλευρό του κ. Θεοδωράκη έχουν μείνει μόνο οι Γιώργος Μαυρωτάς και Σπύρος Λυκούδης. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πείσει ότι ακόμη υπάρχει… Ποτάμι, με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: «Μας λάβωσαν. Δεν μας σκότωσαν, δεν μας σταμάτησαν. Συνεχίζουμε».

Στον απόηχο της κοινοβουλευτικής διάλυσης του Ποταμιού, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση του Ποταμιού στο Ζάππειο για το Μακεδονικό χθες το βράδυ, γεγονός που επαναβεβαιώνει ότι οι τρεις ψήφοι του Ποταμιού θα προσμετρηθούν στους προθύμους της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Η αυλαία για το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη έπεσε τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν ο Γιώργος Αμυράς ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του. «Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά, όταν τις επόμενες μέρες θα έπρεπε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος, του οποίου κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το Ποτάμι λοιδώρησε τη στάση του και τη συνέκρινε με αυτή του Σπύρου Δανέλλη, καταγγέλλοντας τον κ. Αμυρά ότι «διεκδικεί να γραφεί στο δεξιό πάνθεον», διαλύοντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού. Ο Γιώργος Μαυρωτάς χαρακτήρισε ακατανόητη τη στάση του Γιώργου Αμυρά σημειώνοντας: «Την Πέμπτη έλεγε στο πολιτικό συμβούλιο ότι είναι περισσότερο Ποτάμι από όλους».

Λίγο αργότερα, ο Γρηγόρης Ψαριανός ακολούθησε τον Γιώργο Αμυρά εκτός Ποταμιού, κατηγορώντας τον Σταύρο Θεοδωράκη για «αλλεπάλληλα λάθη, ατυχείς επιλογές και κακούς χειρισμούς», που εκμηδένισαν το εκλογικό ποσοστό του κόμματος.
Στην απάντησή του προς το Ποτάμι ο Σπύρος Δανέλλης τόνισε: «Δεν αποχώρησα, εσείς με διαγράψατε… Χωρίς την προχθεσινή μου ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν θα υπήρχε συμφωνία προς κύρωση».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα