ΕΦΚΑ: Δίνει νωρίτερα τις συντάξεις Φεβρουαρίου!

Οι ημερομηνίες καταβολής στους δικαιούχους. Ολα δείχνουν εκ νέου μετάθεση των εκκαθαριστικών σημειωμάτωνΝωρίτερα από το προγραμματισμένο θα καταβληθούν από τον ΕΦΚΑ οι συντάξεις του Φεβρουαρίου, με τα εκκαθαριστικά, όμως, σημειώματα, όπως όλα δείχνουν και με βάση τις καταγγελίες του πρώην γ.γ. Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Ρωμανιά, να μετατίθενται εκ νέου. Συγκεκριμένα:

• Την Παρασκευή 25/1/2019 θα καταβληθούν (αντί της 30ής Ιανουαρίου) οι συντάξεις του μηνός Φεβρουαρίου στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από το πρώην ΙΚΑ, το Δημόσιο και λοιπούς φορείς.
• Τη Δευτέρα 28/1/2019 θα καταβληθούν (αντί της 1ης Φεβρουαρίου) οι συντάξεις του μηνός Φεβρουαρίου στους συνταξιούχους μη μισθωτούς του ΕΦΚΑ που προέρχονται από τον πρώην ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ.

Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να μην υπάρχει μεγάλη χρονική απόσταση σε σχέση με τις συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου 2019 που προπληρώθηκαν στις 19 και τις 21 Δεκεμβρίου 2018.

Την ίδια στιγμή, τα «πολυπόθητα» ενημερωτικά σημειώματα δεν αναμένεται να δοθούν και αυτόν τον μήνα, όπως τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη είχαν δεσμευτεί, αλλά αρκετά μετά τον Φεβρουάριο, αφήνοντας στο σκοτάδι περισσότερους από 2.000.000 απομάχους της εργασίας.

Η αποκάλυψη

Κύκλοι του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, εξάλλου, επιβεβαιώνουν την αποκάλυψη της «δημοκρατίας» ότι 400.000 «παλαιές» συντάξεις δεν κατέστη εφικτό να επανυπολογιστούν, παρατείνοντας την αγωνία στους δικαιούχους.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές, που επιβεβαιώνουν το σχετικό δημοσίευμα της «δημοκρατίας», αναφέρουν ότι καταβάλλεται προσπάθεια ούτως ώστε μέσα στον Φεβρουάριο -ή τουλάχιστον όσο το δυνατόν γρηγορότερα μπορεί αυτό να γίνει- να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ μια πλατφόρμα, στην οποία οι δικαιούχοι «παλαιών» συντάξεων, που δεν επανυπολογίστηκαν, να προσθέτουν μόνοι τους τα απαραίτητα στοιχεία για να προχωρήσει η προβλεπόμενη από τον νόμο Κατρούγκαλου διαδικασία και για τις δικές τους περιπτώσεις.

Λόγω των συγκεκριμένων προβλημάτων, οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι τα αναλυτικά εκκαθαριστικά σημειώματα, με βάση τα οποία οι δικαιούχοι θα μπορέσουν να διαπιστώσουν αν οι συντάξεις τους επανυπολογίστηκαν ορθά ή όχι, δεν αναμένεται να αποδοθούν έως το τέλος Ιανουαρίου, όπως τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη είχαν δεσμευτεί.
Στόχος είναι τα ενημερωτικά σημειώματα να αποσταλούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου, ωστόσο οι συνταξιούχοι, στο σύνολό τους, θα τα λάβουν σταδιακά έπειτα από αρκετούς μήνες.

Σε ό,τι αφορά την έκδοση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου επισήμανε πρόσφατα ότι ο αριθμός έχει μειωθεί κάτω από τις 40.000 για τις κύριες, κάτω από τις 40.000 για τις επικουρικές συντάξεις και κάτω από τα 16.000 για τα εφάπαξ. Η ίδια εκτιμά, μάλιστα, ότι έως τον Απρίλιο θα έχουν εξοφληθεί στο σύνολό τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα