Ανώτατη ποινή στον Πακιστανό φονιά του Νικόλα

Καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια ως ανήλικοςΤην ανώτατη προβλεπόμενη ποινή επιφύλαξαν οι δικαστές του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων στον 17χρονο Πακιστανό που κατηγορείται ότι συμμετείχε στη ληστεία και τη δολοφονία του άτυχου 25χρονου Νικόλα Μουστάκα στις 16 Αυγούστου στον λόφο του Φιλοπάππου. Η έδρα έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τη μοιραία πτώση, που στοίχισε τη ζωή στον άτυχο 25χρονο, και τον καταδίκασε σε δεκαετή κάθειρξη χωρίς αναστολή και χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά. 

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε, ακόμα και μετά την προτροπή της προέδρου του δικαστηρίου, να ζητήσει συγγνώμη από τους γονείς του θύματος, που βρέθηκαν πρώτη φορά τετ α τετ με έναν εκ των κατηγορουμένων για τον φόνο του γιου τους. Στην απολογία του υποστήριξε ότι σκοπός τους ήταν να κλέψουν και όχι να σκοτώσουν τον 25χρονο, ενώ ισχυρίστηκε πως ο ίδιος την επίμαχη ώρα της πτώσης έψαχνε την τσάντα της Πορτογαλίδας φίλης του Νικόλα. Νωρίτερα η κατάθεση της νεαρής μάρτυρος φέρεται ότι έπαιξε κομβικό ρόλο στη δικαστική κρίση, καθώς περιέγραψε καρέ καρέ την επίθεση που δέχτηκαν από τους κατηγορουμένους η ίδια και ο 25χρονος. 

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και οι δύο Γερμανίδες που πέντε ημέρες πριν από το μοιραίο συμβάν είχαν πέσει θύματα ληστείας από τους ίδιους δράστες, με τη μία μάλιστα να τραυματίζεται σοβαρά στο χέρι. «Δεν ζήτησε ούτε μία συγγνώμη, γιατί γι’ αυτόν δεν έγινε τίποτα, δεν έχει καμία αξία η ανθρώπινη ζωή» δήλωσε συντετριμμένη μετά το πέρας της διαδικασίας η μητέρα του θύματος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα