Αγοράζουν κάλπες με διαδικασίες fast track! Τι ετοιμάζουν ξαφνικά;

Με διαδικασίες fast track το υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζεται πυρετωδώς για πολλαπλές κάλπες τον Μάιο…… όπως φανερώνει η πρόσκληση ενδιαφέροντος που κατέθεσε για την προμήθεια καλπών ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των επερχόμενων εκλογών.

Η πρεμούρα στον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς πρέπει να είναι μεγάλη, καθώς το υπουργείο έδωσε διορία μόλις… δύο ημερών στους ενδιαφερομένους. Συγκεκριμένα, ζητούνται 106.000 κάλπες με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, ενώ προβλέπεται δυνατότητα προσαύξησης της ποσότητας έως 40%. Οι κάλπες θα πρέπει να παραδοθούν από την 1η έως την 20ή Απριλίου και το κόστος ανέρχεται σε 12.500.000 ευρώ, συν 5.000.000 ευρώ για προσαύξηση της ποσότητας έως 40%. Με τα σημερινά δεδομένα, στις 26 Μαΐου ο κάθε εκλογέας θα πρέπει να περάσει από τέσσερις κάλπες: Για την Ευρωβουλή, τις δημοτικές, τις περιφερειακές και τα τοπικά συμβούλια (εξαιρούνται μόνο περίπου 60 από τους 325 δήμους που δεν αποτελούν προϊόν συνένωσης λόγω «Καλλικράτη», όπως είναι πολλοί στην Αττική αλλά και μικρών νησιών). Εάν επιβεβαιωθούν τα σενάρια για πρόωρες εθνικές εκλογές και επιλεγεί να γίνουν παράλληλα με τις υπόλοιπες της 26ης Μαΐου, τότε προστίθεται μία πέμπτη κάλπη, κάτι που θα βαρύνει ακόμη περισσότερο τις ήδη μεγάλες απαιτήσεις σε κάλπες και εκλογικά κέντρα, και την όλη διαδικασία συνολικά.

Ετσι εξηγούνται, άλλωστε, οι εντατικές προετοιμασίες από το υπουργείο Εσωτερικών. Οι ενδιαφερόμενοι, πάντως, πρέπει να ξέρουν ότι η σχετική προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος λήγει σήμερα!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα