Βγαίνει μπροστά ο Καραμανλής

Ο πρ. πρωθυπουργός θα κάνει δημόσια παρέμβαση για το Σκοπιανό

Η ΝΔ έτοιμη να καταθέσει πρόταση μομφής, που πιθανόν να στηρίξει και ο ΚαμμένοςΗ Θέση μας: Γιατί όχι με 180 ψήφους;

Διαβάστε επίσης:

►Αγοράζουν κάλπες με διαδικασίες fast track! Τι ετοιμάζουν ξαφνικά;

►«Εμπόλεμη ζώνη» το κρατικό Νικαίας, με ράντζα έως τον κήπο

►«Απολογία» στο ΣτΕ για τις περικοπές στις συντάξεις

►Ο Λάνθιμος, μεγάλο «Favourite» των Οσκαρ

►Ν. Νικολόπουλος: «Δεν θα πάω με κανέναν, κατεβαίνω για δήμαρχος Πάτρας»

►«Εφυγε» ο Θέμος! Πάλεψε άνισα με τον καρκίνο

Παρέμβαση Καραμανλή για Πρέσπες

Εχει συνδέσει το όνομά του με το βέτο του 2008. Η πρόταση δυσπιστίας και η στάση Καμμένου

Ε τοιμος να κάνει παρέμβαση για τη Συμφωνία των Πρεσπών εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με το «βέτο» του Βουκουρεστίου το 2008. Είναι πιθανό η παρέμβαση του κ. Καραμανλή να συμπέσει με την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από τη Ν.Δ., καθώς το ζήτημα αυτό εξετάζεται σοβαρά από τον κ. Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του. Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι στο Μοσχάτο έχουν ήδη συλλέξει τις απαραίτητες υπογραφές των «γαλάζιων» βουλευτών.

Εν αναμονή της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας, στους πρώτους που προσέτρεξαν να δηλώσουν πρόθυμοι να τη στηρίξουν υπό προϋποθέσεις είναι ο άλλοτε κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα Πάνος Καμμένος. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. σε δηλώσεις του τόνισε: «Εχω καλέσει τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας με την προϋπόθεση ότι ο ίδιος θα δεσμευτεί να μην υπάρχει ο όρος “Μακεδονία” σε μελλοντική λύση. Αν αυτό δεν γίνει, θα πρέπει να δω το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας και τι αφορά ακριβώς. Αν η πρόταση δυσπιστίας αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα την ψηφίσουμε. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μπλοκάρουμε τη συμφωνία».

Το Μέγαρο Μαξίμου προκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μομφής, χαρακτηρίζοντας «χορηγό της κυβέρνησης» τον κ. Μητσοτάκη και «δώρο» στην κυβέρνηση την πρόταση μομφής.

«Μία εβδομάδα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, μια δεύτερη νίκη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και αυτή τη φορά με τους εναντίον ψηφίσαντες να είναι πολύ λιγότεροι από 148 είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί. Ανυπομονούμε» ανέφεραν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.Απαντώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι συντεταγμένα η Ν.Δ. «θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο ελληνικό Κοινοβούλιο». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε «αδιανόητη» την ψήφιση της συμφωνίας χωρίς η Βουλή να έχει ενημερωθεί για το αναθεωρημένο Σύνταγμα των Σκοπίων, το οποίο κατηγόρησε τον κ. Κατρούγκαλο ότι κρατάει κρυφό.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό υπογραμμίζοντας ότι «για πρώτη φορά η Ελλάδα εκχωρεί επίσημα “μακεδονική” γλώσσα και “μακεδονική” ταυτότητα στους γείτονες, εγκαταλείποντας με αυτόν τον τρόπο μια πολιτική δεκαετιών, για λόγους τους οποίους μόνο ο κ. Τσίπρας γνωρίζει» και υπογράμμισε ότι «όλοι οι βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους και υπόλογοι στην Ιστορία για τις αποφάσεις τους».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα