ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ: ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

Νέος, όμορφος, πειθαρχημένος και φλογερός πατριώτης, αθλητής με παγκόσμιες διακρίσεις, που εξοργίζει το κλαμπ των συμπλεγματικών ανθελλήνωνΟ Στέφανος Τσιτσιπάς φιλοδοξεί να αποτελέσει ο ίδιος μια ένσαρκη σημαία της πατρίδας μας. Το δήλωσε, άλλωστε: «Είμαι περήφανος που είμαι Ελληνας και που εκπροσωπώ το μπλε και το άσπρο της χώρας μου και αυτή τη σημαία». Με τις διακρίσεις του στέλνει στους νέους ένα ηχηρό μήνυμα: να προσπαθήσουν στη ζωή τους, να μην αφήσουν να καταλάβουν τον χώρο που τους ανήκει η ηττοπάθεια, η οκνηρία, η έλλειψη πίστης στον εαυτό τους. 

Οι μεγάλες νίκες αυτού του εξαιρετικού νέου δεν είναι αυτές που παρακολουθούμε έκπληκτοι κι ενθουσιασμένοι στις τηλεοπτικές συσκευές μας. Οι σημαντικότεροι θρίαμβοί του έχουν επιτευχθεί εναντίον του δυσκολότερου αντιπάλου όλων: του εαυτού, που συχνά βαριέται, κουράζεται, επηρεάζεται από τους άλλους, ρίχνει λευκή πετσέτα στα δύσκολα και ρέπει στα εύκολα, αφήνει τα ωφέλιμα για τη σχόλη και τις διασκεδάσεις. Ο Τσιτσιπάς νίκησε στα μοναχικά πρωινά, απογεύματα και βράδια, που δεν έκανε τίποτε άλλο παρά προετοιμασία, αγώνα!

Ομως, το σημαντικότερο με αυτόν τον αθλητή δεν είναι οι επιδόσεις στο τερέν. Η ελληνικότητά του τον ξεχωρίζει, τον καθιστά αληθινά διαλεχτό, μέλος του αόρατου αλλά πανίσχυρου νήματος που ενώνει όλα τα μέλη της ελληνικής, εθνικής αριστοκρατίας. Οι αναφορές του στην Ιστορία και στον πολιτισμό μας, η υπερηφάνεια του για την πατρίδα μας, τα αρχαία ελληνικά ρητά που επιλέγει να δημοσιεύει στα διαδικτυακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι έμμεσες υποδείξεις στην κοινωνία μας: για να φανείς ψηλός και να έχεις θέα στον κόσμο, πρέπει να στηριχτείς στους ώμους γιγάντων – και γίγαντες αληθινοί κι άπιαστοι οι καταστερισμένοι πρόγονοί μας.

Η μνημόνευση των αρχαίων Ελλήνων από τον Τσιτσιπά σήμανε συναγερμό στα «κεντρικά» του κραταιότατου ανθελληνικού κινήματος, το οποίο κουμαντάρει με χέρι σιδερένιο τον δημόσιο λόγο της ταλαίπωρης πατρίδας. Γι’ αυτό κι εκστράτευσαν στο διαδίκτυο κοπάδια από σκουλήκια που θέλουν να «προσγειώσουν», να ταπεινώσουν τον αετό. Δεν θα τους περάσει, φυσικά. Οι Ελληνες μιλούν με πράξεις αρετής, στο… γήπεδο. Συνομιλούν με την Ιστορία, όχι με τα μηδενικά.

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα