«Κλάταραν» πέντε γιατροί στη Σαντορίνη

Διακομίσθηκαν εσπευσμένα από αέρος σε νοσοκομεία της Αθήνας με προβλήματα υγείας, λόγω υπερκόπωσηςΡεπορτάζ
Ρίτα Μελά

Πέντε γιατροί από το Νοσοκομείο Σαντορίνης χρειάστηκαν αεροδιακομιδή και νοσηλεία σε νοσοκομεία της Αθήνας, έπειτα από διάφορα προβλήματα υγείας που παρουσίασαν λόγω υπερκόπωσης. Οι 22 γιατροί του δημόσιου θεραπευτηρίου του νησιού στεγάζονται σε ξενώνες που τους έχει παραχωρήσει ο δήμος και 30 νοσηλευτές αναγκάζονται να μένουν ο ένας πάνω στον άλλον στο παλιό Κέντρο Υγείας της Σαντορίνης, επειδή τα ενοίκια είναι υπερβολικά υψηλά. 

Δυόμισι χρόνια μετά τα εγκαίνια του Νοσοκομείου Σαντορίνης από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το νησί εξακολουθεί να είναι ακάλυπτο υγειονομικά. Απόδειξη, ότι οι αεροδιακομιδές πλέον δεν αφορούν μόνο τους ασθενείς αλλά και τους ίδιους τους γιατρούς, που λυγίζουν από την εντατικοποίηση της εργασίας. Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) αναφέρει ότι η γυναικολόγος διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας πριν από λίγες ημέρες, ενώ το προηγούμενο διάστημα το ίδιο είχε συμβεί με τον νευρολόγο, την οδοντίατρο, τον αναισθησιολόγο και τον ακτινολόγο. «Υπέβαλαν αναφορά στον εισαγγελέα Νάξου για την επικινδυνότητα των υπηρεσιών λόγω εντατικοποίησης». 

Στο θεραπευτήριο εργάζονται 22 γιατροί, ενώ χρειάζονται τουλάχιστον άλλοι 20 για να βγαίνουν οι βάρδιες» είπε στη «δημοκρατία» ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του θεραπευτηρίου Νίκος Γκιόλας. Βέβαια περιμένουν 10 γιατρούς, αλλά μετά το Πάσχα, που θα έχει αρχίσει η τουριστική σεζόν και ο πληθυσμός του νησιού θα έχει τριπλασιαστεί.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού πλήρως εξοπλισμένη, αλλά δεν υπάρχει νεφρολόγος, με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί. Η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) πέντε κλινών δεν λειτουργεί κανονικά γιατί έχει μόνο έναν γιατρό, ενώ δεν υπάρχει τμήμα αιμοδοσίας. 

Θυμίζουμε ότι τα εγκαίνια του νοσοκομείου έγιναν στις 16 Ιουνίου 2016 από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Τότε είχε εξαγγείλει ότι οι γυναίκες της Σαντορίνης θα γεννούν στον τόπο τους. «Σήμερα υπάρχουν ένας αναισθησιολόγος και ένας χειρουργός ιατρός. Αρα δεν γίνονται χειρουργεία ούτε καν για αιμορροΐδες» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι στον τελευταίο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε δεν εκδηλώθηκε κανένα ενδιαφέρον από αναισθησιολόγους, χειρουργούς και νεφρολόγους για να καλύψουν τα κενά του θεραπευτηρίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα