«Εσβησε» στα 58 του ο Σπύρος Παπασπύρος

Πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥΤην τελευταία του πνοή άφησε χθες, σε ηλικία 58 ετών, ο Σπύρος Παπασπύρος, πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ. Γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1961 και καταγόταν από το Καρπενήσι Ευρυτανίας. Σπούδασε Δημόσιο Management στο Middlesex University της Αγγλίας, ενώ υπήρξε συντονιστής του Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού «Ακτίδα». 

Μακρόχρονη ήταν η θητεία του στο συνδικαλιστικό κίνημα του δημόσιου τομέα, αρχικά στην ΠΟΕΔΗΝ και εν συνεχεία στην ΑΔΕΔΥ, στην οποία η θητεία του στην προεδρία της έφτασε τα 11 χρόνια, από το 2000 έως το 2011. «Συνδύαζε την αγωνιστικότητα με την ικανότητα για εις βάθος ανάλυση των εξελίξεων, καθώς και τη διάθεση για συναινέσεις και συνεννόηση. Τα πέτρινα χρόνια των μνημονιακών πολιτικών υπήρξε σοβαρός και υπεύθυνος, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων» ανέφερε η ΑΔΕΔΥ. 

Και η ΠΟΕΔΗΝ τον αποχαιρέτησε με μια συγκινητική ανακοίνωση: «Εδωσε γενναία μάχη τα τελευταία χρόνια με αυτοάνοσο νόσημα από το οποίο έπασχε. Ηταν αγωνιστής. Μεγάλη η παρακαταθήκη του».

«Ο Σπύρος Παπασπύρος ήταν ξεχωριστός άνθρωπος και αγωνιστής. Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του» δήλωσε το Κιν.Αλ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα