Ωμός εκβιασμός Νίμιτς για Πρέσπες

Ο ειδικός διαμεσολαβητής σπέρνει τον φόβο λέγοντας ότι θα προκύψουν επικίνδυνες συνέπειες αν δεν περάσει η άθλια συμφωνία, για την οποία… παινεύεταιΚαι τώρα εκβιάζει. Ο λόγος για τον, με ύποπτο ρόλο, ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς. Ο κ. Νίμιτς, ο οποίος συμμετείχε σε διοικητικό συμβούλιο το οποίο χρηματοδοτούσε ο γνωστός για τον ρόλο του στα Βαλκάνια Σόρος, εμφανίστηκε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για να πιέσει για άλλη μια φορά, ισχυριζόμενος ότι θα προκύψουν «βαθιές συνέπειες» σε περίπτωση που δεν ισχύσουν οι Πρέσπες!

Θεωρώντας, προφανώς, προσωπική επιτυχία του την άθλια Συμφωνία των Πρεσπών, ο Μάθιου Νίμιτς επιχειρεί να πιέσει καταστάσεις απορρίπτοντας το επιχείρημα περί δυνατότητας επαναδιαπραγμάτευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν αυτή δεν τεθεί σε ισχύ.

«Μπορώ να προβλέψω πολλά διαφορετικά σενάρια τα οποία θα μπορούσαν να είναι δυνατά, μερικά από αυτά αρκετά επικίνδυνα» εκτιμά, επιχειρώντας εξόφθαλμα να τρομοκρατήσει την κοινή γνώμη, ίσως και τους αιρετούς που θα κληθούν τις επόμενες ώρες να αναμετρηθούν με τη συνείδησή τους και να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό, που τους έχει ψηφίσει προκειμένου να υπηρετήσουν το εθνικό συμφέρον. Σύμφωνα με τον Νίμιτς, η επίτευξη μιας νέας συμφωνίας «θα απαιτούσε χρόνια» δεδομένου ότι θα άνοιγαν εκ νέου όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του erga omnes.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, δηλώνει ότι στον επίσημο κατάλογο του ΟΗΕ υπάρχει αναφορά σε «μακεδονική» γλώσσα (mk: Macedonian), ωστόσο αξιοποιεί, αν και δηλώνει πως κάτι τέτοιο είναι εντελώς ανεπίσημο, το άθλιο και πρόχειρο επιχείρημα ότι «εάν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στο Google Translate, το οποίο χρησιμοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο, η “μακεδονική” είναι μία από τις γλώσσες που αναφέρονται».

Το Μέγαρο Μαξίμου υποδέχτηκε πανηγυρίζοντας την ευθύτατη παρέμβαση Νίμιτς, βρίσκοντας ευκαιρία να τα… βάλει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Τον καλούμε να διαβάσει τη δήλωση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος επί της ουσίας βάζει τέλος στο παραμύθι του κ. Μητσοτάκη περί δήθεν επαναδιαπραγμάτευσης, αφού υπογραμμίζει ότι μία νέα συμφωνία “θα απαιτούσε χρόνια”, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα τεθεί σε επαναδιαπραγμάτευση και το erga omnes, που για πρώτη φορά πέτυχε ελληνική κυβέρνηση με τη Συμφωνία των Πρεσπών» ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα