ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΚΟΥΡΕΛΟΥ»

Πορεύεται σαν τον «Τιτανικό» προς το παγόβουνο της λαϊκής αποδοκιμασίαςΑπό τη
Ζωή Ράπτη

Η πατρίδα μας περνά μια από τις πιο δύσκολες και επικίνδυνες στιγμές της νεότερης Ιστορίας της, με σχεδόν όλα τα φλέγοντα ζητήματα ανοιχτά και μια κυβέρνηση που κινείται ανάμεσα στον ερασιτεχνισμό και στην ιδεοληψία, στις εμμονές και τις «αυταπάτες» – λέξη που έχει χρησιμοποιήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός για να χαρακτηρίσει κάποιες από τις επιλογές του.

Ωστόσο, το χειρότερο όλων είναι η περιφρόνηση στην εκπεφρασμένη βούληση του ελληνικού λαού για ένα σωρό ζητήματα που τον απασχολούν, με πρώτο και σημαντικότερο τη διαχείριση της υπόθεσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτό γίνεται είτε από απόλυτη άγνοια της πολιτικής λειτουργίας και των κανόνων που τη διέπουν είτε από αδιαφορία για οτιδήποτε άλλο εκτός από την εξουσία και τα οφέλη της. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει απολέσει τον βασικό εταίρο της -αλλά και συνυπεύθυνο για την οικτρή κατάσταση στην οποία έχει φέρει την Ελλάδα-, τους ΑΝ.ΕΛ., και πορεύεται στο άγνωστο με… βάρκα την αμυδρή ελπίδα μιας σχετικά διαχειρίσιμης ήττας της στις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις που θα γίνουν εντός του 2019.

Οι Ελληνες παρακολουθούν ένα πρωτοφανές θέαμα: μια κυβέρνηση που πορεύεται σαν κακέκτυπο του «Τιτανικού» ολοταχώς προς το παγόβουνο της λαϊκής αποδοκιμασίας, η οποία αναμένεται ηχηρότατη, σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν σύντομα. Αυτή η κυβέρνηση, πλέον, διατηρείται εν ζωή με «μπαλώματα». Κάποιοι βουλευτές από εδώ και κάποιοι άλλοι από εκεί διαπιστώνουν όψιμα ότι ο κ. Τσίπρας έχει και το σχέδιο και τη μέθοδο και τα… στελέχη για να δώσει λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα της χώρας, τα οποία έχουν οξυνθεί επί των ημερών του.

Ο κοινοβουλευτικός βίος γίνεται αντικείμενο χλεύης από την κοινωνία και διασύρεται από τις περίεργες και, σίγουρα, αδιαφανείς μεθοδεύσεις του κυβερνητικού επιτελείου. Κάποιοι εκτός ΣΥΡΙΖΑ «εμπιστεύονται» την κυβέρνηση, αλλά όχι τις κύριες επιλογές της, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, και κάποιοι άλλοι «δεν εμπιστεύονται» την κυβέρνηση, αλλά θα ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας! Κοντολογίς, αυτή η «κουρελού», η οποία συνθέτει την εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία, εκπέμπει στους πολίτες τα χειρότερα δυνατά μηνύματα – η πολιτική είναι μια «βρόμικη» υπόθεση, όπου οι συνεννοήσεις γίνονται κάτω από το τραπέζι, οι προσωπικές ατζέντες και τα συμφέροντα έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, και οι πολίτες και η θέλησή τους δεν γίνονται σεβαστοί.

Σοφόν το σαφές: ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δεν πρέπει να κυβερνήσει άλλο. Η χώρα δεν είναι προσωπικό παιχνιδάκι ή εργαλείο οποιουδήποτε πολιτικού. Ανήκει σε όλους μας και απαιτεί καθαρές λύσεις. Μία από αυτές τις καθαρές λύσεις, που δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. είναι η λαϊκή ετυμηγορία. Να μιλήσουν, επιτέλους, οι πολίτες. Στις δημοκρατίες, πράγματι, δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

* Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος στη Νέα Δημοκρατία, δικηγόρος, LL.m

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα