Οι δύο Ελλάδες

Οι θρίαμβοι στο εξωτερικό και οι γυρολόγοι στο εσωτερικόΑπό τη
Βάσω Κόλλια

Δύο Μακεδονίες σαφώς και δεν υπάρχουν. Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Σίγουρα, όμως, υπάρχουν δύο Ελλάδες. Δύο Ελλάδες που τις βλέπουμε αυτές τις ημέρες να μάχονται η μία την άλλη. Η Ελλάδα του φωτός, της αριστείας, της περηφάνιας, της αυτοπεποίθησης, της φιλοδοξίας. Η Ελλάδα της κορυφής. Και, από την άλλη, η Ελλάδα της μιζέριας, των πρωινάδικων, της χυδαιότητας, της ελεημοσύνης. Η Ελλάδα της παρακμής.

Η Ελλάδα, πρωταγωνίστρια στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Λάνθιμος, Τσιτσιπάς, Σάκκαρη, Αντετοκούνμπο, Δασκαλάκης και πόσοι ακόμη Ελληνες επιστήμονες, αθλητές, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, που δούλεψαν σκληρά, χωρίς καμία κρατική υποστήριξη, και ξεχωρίζουν. Ξεχωρίζουν στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και ανεβάζουν την Ελλάδα ψηλά! Την ανεβάζουν ψηλά μέσα από τον δικό τους, προσωπικό αγώνα. Τίποτα δεν τους χαρίστηκε, κανένας δεν τους διόρισε, δεν είναι τέκνα της σύγχρονης ελληνικής ψευτοελίτ, ούτε των κομματικών θερμοκηπίων.
Και, από την άλλη, η Ελλάδα των γυρολόγων που έχουν αναλάβει να μας βγάλουν από την κρίση εκπροσωπώντας τον ταλαίπωρο ελληνικό λαό.

«Πονηροί πολιτευτές» περιορισμένων δυνατοτήτων τα παίζουν όλα για όλα προκειμένου να εκλεγούν ξανά. Ανακαθορίζουν τη στάση τους ακόμη και σε μείζονα εθνικά θέματα, χωρίς να αιτιολογούν τα «πώς» και τα «γιατί» των οβιδιακών μεταμορφώσεων και αλλαγών της στάσης τους. Πρόκειται για την αποθέωση του «κοινοβουλευτικού κρετινισμού», για να θυμηθούμε τις ημέρες της «πρώτης φοράς Αριστερά» και τον Μαρξ.

Η Ελλάδα των πρώτων, σεμνή και απόλυτα συνειδητοποιημένη για την ιστορία που κουβαλά στους ώμους της. Οι άλλοι, ελεεινοί ψεύτες, αμοραλιστές και θρασείς. Στην αρχή της εβδομάδας, βουλευτής μικρού κόμματος, που είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι βρίσκεται με το ένα πόδι στο ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα προκειμένου να συνεχίσει την πολιτική καριέρα του, δηλώνει: «Αισθάνομαι βαθιά αηδιασμένος με τους βουλευτές που πάνε από δω και από κει»! Οσο, όμως, αυτό το γελοίο και συνάμα θλιβερό παιχνίδι εξουσίας των επαγγελματιών βουλευτών και του παρασιτισμού εξελίσσεται, η κοινωνία παραμένει βαθιά πληγωμένη από τα συνεχή Μνημόνια και η πατρίδα, απροστάτευτη, αγωνιά για το ποια νέα καταστροφή θα τη χτυπήσει.

Στο χέρι μας είναι να διαλέξουμε ποια Ελλάδα θα νικήσει. Ποια Ελλάδα θα κυριαρχήσει. Οι εκλογές θα γίνουν σύντομα. Ας γίνουμε αυστηροί με αυτούς που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας. Ας επιλέξουμε τους συνεπείς, τους σοβαρούς, τους εργατικούς, τους πατριώτες, αυτούς που βάζουν το κοινό καλό πάνω από το δικό τους. Ας τελειώνουμε με τους τυχοδιώκτες, τους γυρολόγους και τους ανήθικους. Γιατί το μοναδικό επίτευγμα του θιάσου των γυρολόγων είναι ότι λειτουργεί αποτρεπτικά για σοβαρούς, συγκροτημένους, σκεπτόμενους ανθρώπους, που αποφεύγουν να ασχοληθούν με την πολιτική, γιατί γνωρίζουν ότι η δύναμη των ψευτών, των βλακών και των σαλτιμπάγκων είναι ανίκητη. Ας εμπιστευθούμε αυτούς που θέλουν να μπουν στην πολιτική γιατί θέλουν να δώσουν και όχι να πάρουν.

Από εμάς εξαρτάται η Ελλάδα. Ας το καταλάβουμε, επιτέλους. Δεν έχουμε πλέον περιθώρια για λάθος επιλογές.

Οπως έλεγε και ο Οδυσσέας Ελύτης: «Η μοίρα μας είναι στα χέρια μας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα