Για εμάς θα είναι πάντα Σκοπιανοί

Εκατόν πενήντα τρεις ψήφισαν την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών – όχι η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων. Πικρή ήττα ήταν αυτή για την πατρίδα μας, με φρικτές συνέπειες, οι οποίες θα αρχίσουν να γίνονται αντιληπτές σύντομα. Εκατόν πενήντα τρεις ήταν αυτοί που ανέλαβαν το σύνολο της ευθύνης να χάσει η Ελλάδα ένα από τα πολυτιμότερα κομμάτια της άυλης περιουσίας της. Η Μακεδονία ήταν η δύναμη που προκάλεσε την έκρηξη του Ελληνισμού, ο οποίος, μετά τον Μέγα Αλέξανδρο, φώτισε την ανθρωπότητα, και βρέθηκαν 153 άτομα να δώσουν το όνομα σ’ ένα ετερόκλητο μωσαϊκό σλαβανάκατων.

Ο λαός μας
, όπως έδειξε από την πρώτη κιόλας στιγμή που προέκυψε το ζήτημα της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων, ήταν και παραμένει κάθετα αντίθετος στην εκχώρηση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας σε αυτό. Οι κινητοποιήσεις και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ήταν έντονες, διαρκείς και τεράστιες σε όγκο.

Η σύνδεση
των Ελλήνων με την εθνική Iστορία, τον πολιτισμό και την πίστη στον Χριστό και στην πατρίδα δεν διακόπηκε ούτε την αφόρητη και κατάμαυρη περίοδο της κατοχής από τους αλλόπιστους Οθωμανούς· είναι σφυρηλατημένη στις χιλιετίες στο καμίνι αναρίθμητων πολεμικών δοκιμασιών και φτιαγμένη από σπάνιο μέταλλο. Δεν πρόκειται να σπάσει τώρα τούτος ο δεσμός από μια πρόσκαιρη εξουσία μιας κυβερνητικής κουρελούς, η οποία αποφάσισε ερήμην του έθνους να δώσει τοις κυσίν το άγιο όνομα της Μακεδονίας.

Η πολιτική
δεν ασκείται από αντεθνικές μειοψηφίες προς όφελος των ξένων και σε βάρος των πολλών – το αντίθετο πρέπει να ισχύει. Οσοι λησμονούν το βάθος της ιστορικότητας του τόπου και τη φλογερή σχέση που έχει ο Ελληνας με το λαμπρό παρελθόν του θα γευτούν κάποτε το πικρό ποτήρι της ανταπόδοσης των πράξεών τους, στο πολλαπλάσιο.

Οι Ελληνες
δεν αποκαλούν, ούτε θα αποκαλέσουν ποτέ «Βορειομακεδόνες» τους Σκοπιανούς – ούτε η εφημερίδα μας, φυσικά. Για εμάς θα είναι πάντα Σκοπιανοί. Δεν μπορούμε να χαρίσουμε τον τίτλο τιμής και ευγενείας «Μακεδών» σε ξένους, επειδή έτσι αποφάσισαν (για λόγους που σίγουρα θα μάθουμε) 153 βουλευτές.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα