Εφυγε η δημοσιογράφος Μένυα Παπαδοπούλου

«Χτυπημένη» από τον καρκίνο έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή, σε ηλικία 74 ετών, η δημοσιογράφος Μένυα (Ασημίνα) Παπαδοπούλου, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον εγχώριο Τύπο. Κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης πορείας της στη δημοσιογραφία πραγματοποίησε περισσότερες από 150 αποστολές στο εξωτερικό, έκανε αρκετές συνεντεύξεις με ξένους ηγέτες, ενώ αποτέλεσε την πρώτη γυναίκα διευθύντρια ειδήσεων στην ελληνική τηλεόραση. 

Τα πρώτα της βήματα στον χώρο των μίντια τα έκανε το 1975 συντάσσοντας και εκφωνώντας δελτία ειδήσεων στα αγγλικά, ενώ λίγα χρόνια αργότερα πραγματοποίησε την πρώτη αποστολή της στο εξωτερικό για την εφημερίδα «Καθημερινή» προκειμένου να καλύψει την επίσκεψη του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή στον Καναδά. Η πορεία που ακολούθησε ήταν ανοδική και περιελάμβανε συνεντεύξεις με σημαίνουσες προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Το 1982 έγινε η πρώτη διπλωματική συντάκτρια στην Ελληνική Τηλεόραση (ΕΤ-2 και ΕΤ-1), που κάλυψε τα μείζονα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενώ ακολούθησε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών στις περισσότερες επίσημες επισκέψεις τους στο εξωτερικό. Μία δεκαετία αργότερα ορίστηκε διευθύντρια ειδήσεων και ενημέρωσης της ΕΤ-1 και παρέμεινε στη θέση αυτή για τρία χρόνια. 

Επίσης, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά και έχει συνεργαστεί επί 12 χρόνια με τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, παρουσιάζοντας πολιτικές εκπομπές και σχολιάζοντας ή αναλύοντας διεθνή και διπλωματικά θέματα. Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, στις 12 μ.μ., από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα