Τα «ΝΕΑ» «ξεπλένουν» τον Σόρος

Με ανυπόγραφο άρθρο μιλούν για… δαιμονοποίησή του, αγνοώντας ότι χρηματοδοτεί τη σκοπιανή προπαγάνδαΜε ένα ανυπόγραφο άρθρο, τα «ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου» επιχειρούν να… ξεπλύνουν τον επιχειρηματία κερδοσκόπο Τζορτζ Σόρος και την περίεργη εμπλοκή του σε Βαλκάνια και Ελλάδα. «Η απίστευτη ιστορία της δαιμονοποίησης του Τζορτζ Σόρος» είναι ο τίτλος του κειμένου, το οποίο -ως εκ θαύματος- δημοσιεύεται μόλις λίγες ώρες μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, καθώς και τη συνάντηση Σόρος – Ζάεφ στο Νταβός, που συνοδεύτηκε από την προκλητική σχετική ανάρτηση και τη φωτογραφία του Σκοπιανού πρωθυπουργού στο twitter. 

Αγνωστο με ποια λογική και με ποιον σκοπό, η εφημερίδα περιγράφει -κατά τους ισχυρισμούς της- «πώς δύο Αμερικανοεβραίοι πολιτικοί σύμβουλοι συνέβαλαν στη δημιουργία μιας από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας». Προφανώς, οι συντάκτες του κειμένου αγνοούν ή ξεχνούν ότι ο «σκοτεινός» επιχειρηματίας, με τα… υπόγεια παιχνίδια και σχέδιά του, αποτέλεσε έναν από τους πρώτους χορηγούς των Σκοπίων, μοιράζοντας εκατομμύρια δολάρια μέσω του ιδρύματός του.

Υποστηρικτής

Ο γνωστός και ως «γύπας των αγορών» ήταν από τους φανατικούς υποστηρικτές των αλυτρωτικών σχεδίων των Σκοπίων και μόνο τυχαία δεν θεωρείται η επισήμανση του Ζόραν Ζάεφ ότι οι δυο τους αντάλλαξαν ιδέες για την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των Σκοπίων και του Open Society του μεγαλοεπενδυτή σε… διάφορους κοινωνικούς τομείς.

Στον διεθνή κερδοσκόπο είχε αναφερθεί πριν από λίγο καιρό και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «όλη η προπαγάνδα των Σκοπιανών στο εξωτερικό χρηματοδοτείται από τον Τζορτζ Σόρος, ξοδεύοντας όχι χιλιάδες, αλλά εκατομμύρια δολάρια».

Μάλιστα, ο κ. Κακλαμάνης είχε καταγγείλει ότι «δεν έχει κρύψει ποτέ τη φιλοσκοπιανή διάθεσή του ο συγκεκριμένος τύπος». Αποκάλυψε δε ότι το ίδρυμα του μεγαλοεπιχειρηματία Σόρος έχει συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και, ερωτηθείς σχετικά με το πώς συνεργάζεται ο Δήμος Αθηναίων με το Ιδρυμα Σόρος, ανέφερε: «αυτό που υποτίθεται ότι είναι τα συσσίτια».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα