Οι υπογραφές της μεγάλης προδοσίας

Σχεδόν όλο το υπουργικό συμβούλιο έβαλε το όνομά του στο ΦΕΚ όπου δημοσιεύτηκε άρον άρον το ξεπούλημα της ΜακεδονίαςAρον άρον… σταύρωσαν τη Μακεδονία. Με ημερομηνία 25 Ιανουαρίου 2019, μόλις λίγες ώρες, δηλαδή, μετά την υπερψήφισή της στη Βουλή, η ταπεινωτική Συμφωνία των Πρεσπών, με πρώτες φαρδιές πλατιές τις υπογραφές του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα και από κάτω σχεδόν του συνόλου του υπουργικού συμβουλίου της παρούσης κυβέρνησης, έγινε νόμος του κράτους, καθώς δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. 

Την ανιστόρητη εκχώρηση της κληρονομιάς της Μακεδονίας συνυπογράφουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης, Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, Τουρισμού Ελενα Κουντουρά. Υγείας Ανδρέας Ξανθός, Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, οι αναπληρωτές υπουργοί ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος, Παιδείας Κώστας Φωτάκης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, και η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη.

Απομένει πια το τελευταίο βήμα, που δεν είναι άλλο από το να έρθει στη Βουλή το σχετικό Πρωτόκολλο Εισδοχής στο ΝΑΤΟ, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός δεκαπενθημέρου και πιθανότατα εντός της εβδομάδας. Το ΝΑΤΟ, άλλωστε, επιθυμεί οι διαδικασίες για την ένταξη της γειτονικής χώρας να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 13 Φεβρουαρίου, ώστε στη συνάντηση των υπουργών Αμυνας στις Βρυξέλλες, στις 13 και τις 14 Φεβρουαρίου, να γίνει η επίσημη «πρώτη» του νέου μέλους της Συμμαχίας. Τις επόμενες ώρες η ελληνική πλευρά θα στείλει τη ρηματική διακοίνωση στην ΠΓΔΜ και στον ΟΗΕ, που θα αναφέρει ότι η ελληνική Βουλή ψήφισε τη συμφωνία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα