Οι Πρέσπες κατά της ταυτότητας

Τελικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταστρέψει καθετί διακριτό που έχουμε ως ΕλληνεςΑπό τον
Δημήτρη Παπαγεωργίου

Μια χαρά έπιασε ο Βοσκόπουλος του Ουράνιου Τόξου τι ακριβώς συνέβη με τη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν προσφέρθηκε να μας βοηθήσει να βρούμε τη νέα ταυτότητά μας. Και αυτό γιατί η Μακεδονία ή μάλλον η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι βασικό κομμάτι της ταυτότητας του Ελληνισμού.

Από την Ιστορία που μάθαμε στα σχολεία (μέχρι να τα καταλάβουν με το ρεσάλτο που έγινε οι διάφοροι αποδομητές της Ιστορίας), μέσω του ζεστού αίματος των Βαλκανικών Αγώνων που έχυσαν οι προπαππούδες μας, αλλά και μέσω της διαδικασίας που ξεκίνησε το 1991 με εκείνα τα τεράστια συλλαλητήρια του ελληνικού λαού έως και σήμερα με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της 20ής Ιανουαρίου, που πνίγηκε στα δακρυγόνα, και όσα ακολούθησαν, η ελληνική ταυτότητα έχει σχηματιστεί με βάση και την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Στη δε εποχή των Μνημονίων που δίχασαν τον ελληνικό λαό το αίτημα για τη μη παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας αποτέλεσε σχεδόν το μοναδικό στοιχείο που κατάφερε να ενώσει τον ελληνικό λαό, αντί να τον διχάσει περαιτέρω.

Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε τόσο πολύ να τελειώσει το θέμα. Γι’ αυτό και βιάστηκε να το ανοίξει και να το κλείσει τόσο γρήγορα. Γιατί ήθελε να επιφέρει ένα χτύπημα στην ταυτότητά μας. Να τη διαλύσει. Αυτός είναι ο τελικός σκοπός τους. Να καταστρέψουν καθετί διακριτό που έχουμε ως Ελληνες, την ιδιοπροσωπία μας στον κόσμο αυτόν.

Η απόσχιση αυτού του κομματιού από την ταυτότητά μας, η μεταβίβαση με συμβολαιογραφική πράξη της Συμφωνίας των Πρεσπών, έχει ως σκοπό να οδηγήσει στην πλήρη αποσύνθεσή της. Εάν παραδίδεται ένα μέρος αυτής, γιατί να μην παραδίδονται και τα υπόλοιπα; Γιατί κάθε συστατικό της ταυτότητάς μας να μην είναι ρευστό και ευάλωτο; Οπως ακριβώς είναι και το φύλο κάθε Τζέησον-Αντιγόνη, που αποτελεί το πρότυπο για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τους συριζαίους, δεν είναι θέμα διεθνών ισορροπιών η Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι απλώς κομμάτι του πολέμου που γίνεται για τη μετατροπή μας από έθνος σε πληθυσμό. Γι’ αυτό και η Αριστερά ξεκάθαρα λέει πια ότι συνεχίζει το έργο του ΕΑΜ. Του ΕΑΜ που ήθελε μια Μακεδονία των «λαών» και όχι του ελληνικού έθνους. Είναι κομμάτι της στρατηγικής που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να επιβάλει το δικό του αφήγημα, που βασίζεται στους πληθυσμούς και στη «δημοκρατία του πλήθους» αντί στην εθνοκεντρική αντίληψη.

Πολύ δε περισσότερο, η επισφράγιση της συμφωνίας συμβολίζει και τη νίκη της Αριστεράς επί του νέου κύματος του ελληνικού πατριωτισμού, που ξεκινά το ’90 με τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Αποτελεί μια τεράστια πολιτική ήττα για τη γενιά των πατριωτών που ανδρώθηκαν μέσα σε αυτά, που συμμετείχαν ή είχαν μακρινές μνήμες από αυτά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα