Ληστεία-μυστήριο στην Καβάλα με λεία 4.000.000 €

Μια... ασυνήθιστη υπόθεση ληστείας με λεία 4.000.000 ευρώ ερευνά η Αστυνομία της Καβάλας

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, θύμα ήταν ένας 43χρονος διευθυντής εταιρίας σεκιούριτι, τον οποίο, όπως ο ίδιος κατήγγειλε στις αστυνομικές Αρχές, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 25 Ιανουαρίου άγνωστοι δράστες που φορούσαν κουκούλες περίμεναν έξω από το σπίτι του και με την απειλή όπλων τον ανάγκασαν να μπει μέσα στο σπίτι και στη συνέχεια του είπαν ότι έχουν απαγάγει την κόρη του ζητώντας χρήματα.

Οι δράστες, που έμειναν πολλές ώρες μαζί με το θύμα, τον έπεισαν, όπως δήλωσε, ότι συνεργοί τους κρατούν το παιδί του και, για να μην πάθει κακό κανείς τους, θα έπρεπε να τους δώσει χρήματα.

Στη συνέχεια, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 26 Ιανουαρίου, οι δράστες πήραν τον 43χρονο και τον μετέφεραν στην επιχείρησή του όπου τον εξανάγκασαν, σύμφωνα πάντα με όσα κατήγγειλε ο ίδιος, να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο της εταιρίας του και να τους δώσει το ποσό των 4.000.000 ευρώ που ήταν μέσα σε αυτό. Αμέσως μετά, όπως κατέθεσε στην Αστυνομία, οι δράστες αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ αυτόν τον άφησαν δεμένο εντός της επιχείρησής του. Μάλιστα, στη συνέχεια ο 43χρονος διαπίστωσε ότι η κόρη του δεν είχε πέσει θύμα απαγωγής.

Η Αστυνομία ερευνά το θέμα, έχουν κληθεί αρκετά άτομα για κατάθεση, ενώ μέσα ενημέρωσης της Καβάλας παρουσιάζουν ενδιαφέροντα στοιχεία για την υπόθεση. Σύμφωνα με αυτά, λοιπόν, η συγκεκριμένη εταιρία σεκιούριτι, που αποτελεί υποκατάστημα πολυεθνικής με παρουσία σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας (συναγερμούς, κάμερες συνδεδεμένες με κεντρικά γραφεία κ.ά.) για το χρηματοκιβώτιο, καθώς και αυστηρότατο πρωτόκολλο για να ανοίξει, όπως η ύπαρξη δεύτερου και τρίτου κωδικού, που τους γνωρίζουν διαφορετικά άτομα, εκτός αυτών που έχει ο διευθυντής.