Οι ελληνο – γερμανικές προτάσεις για την ανάπτυξη

«Είναι απαραίτητο ένα επενδυτικό σοκ»Αμεση ανάγκη ενός επενδυτικού σοκ, που θα οδηγήσει την οικονομία σε ουσιαστική τροχιά ανάπτυξης, έχει η χώρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μιχάλη Μαΐλλη.

«Η λύση για την Ελλάδα είναι μία: Η άσκηση πολιτικής στήριξης της πραγματικής ανάπτυξης, που θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα κάθε μελλοντικής ελληνικής κυβέρνησης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαΐλλης, κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι κάτι τέτοιο υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι εφικτό, καθότι θα πρέπει πρώτα, το συντομότερο, να δημιουργηθούν οι απαραίτητες, βασικές προϋποθέσεις και συνθήκες.

Οι προτεραιότητες

Ως βασικές προτεραιότητες έθεσε την επίλυση του θέματος των «κόκκινων» δανείων των ελληνικών συστημικών τραπεζών, ώστε να είναι αυτές και πάλι σε θέση να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη και τις επενδύσεις της ελληνικής οικονομίας, όπως και την αναθεώρηση του σημερινού φορολογικού καθεστώτος, προκειμένου να περιοριστεί η υπερφορολόγηση, η οποία αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο αντικίνητρο για την προσέλκυση επενδύσεων.

Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια της χώρας να επιστρέψει στις αγορές, ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου τη χαρακτήρισε μίια δύσκολη άσκηση, αφενός, λόγω των δυσμενών διεθνών συγκυριών που προκαλούνται από το Brexit και τον παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο, αφετέρου, λόγω του ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Νόρμπερτ Μπάρτλε υπογράμμισε ότι η εμπιστοσύνη στο κράτος και το θεσμικό πλαίσιο, η νομική ασφάλεια, η ταχύτητα στις αδειοδοτήσεις, η αξιοπιστία των διαδικασιών και η διαφάνεια αποτελούν βασικές προϋποθέσεις, ώστε η χώρα να καταστεί ελκυστική στις ξένες επενδύσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα