Ειδική εισηγήτρια του OHE ερευνά τη δολοφονία Κασόγκι

Μόνο… ξεχασμένη δεν είναι από τη διεθνή κοινότητα η υπόθεση δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι, καθώς χθες κατέφθασε στην Κωνσταντινούπολη για τη διεξαγωγή έρευνας η Ανιές Καλαμάρ……η ειδική εισηγήτρια των Ηνωμένων Εθνών για τις εξωδικαστικές, συνοπτικές και αυθαίρετες εκτελέσεις.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, η Καλαμάρ είναι προγραμματισμένο να παραμείνει στην Τουρκία έως τις 3 Φεβρουαρίου, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία σχετικά με τον θάνατο του Κασόγκι, εν όψει της Συνόδου Αξιωματούχων του ΟΗΕ τον Ιούνιο.

Ωστόσο, πρόκειται για μια επίσκεψη η οποία πραγματοποιείται στη σκιά των προσπαθειών που καταβάλλει η Σαουδική Αραβία -με τη βοήθεια συμμάχων της- να εξομαλύνει κατά το δυνατόν τις σχέσεις της με τη διεθνή κοινότητα. Μια διεθνή κοινότητα που έχει λόγους να αμφισβητεί ανοιχτά την αξιοπιστία της έρευνας που διεξάγει το Ριάντ για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η Σαουδική Αραβία επιμένει στη θέση πως ο θάνατος του Κασόγκι, σφοδρού επικριτή του πρίγκιπα διαδόχου του θρόνου, δεν ήταν παρά το αποτέλεσμα «επιχείρησης που ξέφυγε από τον έλεγχο» και γι’ αυτό έχει παραπέμψει 11 κατηγορουμένους σε δίκη για το έγκλημα.

Οπως και να έχει, πάντως, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας, ενώ ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή να γίνουν οι κατάλληλες προετοιμασίες γι’ αυτό, σύμφωνα με το Anadolu.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα