Και τρίτος νεκρός στις φυλακές

Περίεργο θάνατο βρήκε συνεργός των δολοφόνων του Μιχ. ΖαφειρόπουλουΑνεξέλεγκτη φαίνεται ότι είναι η κατάσταση στις ελληνικές φυλακές, που δείχνουν να είναι ξέφραγο αμπέλι… Ο τρίτος κατά σειρά θάνατος κρατουμένου μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στις Φυλακές Κορυδαλλού δημιουργεί έντονο προβληματισμό, ενώ την ίδια στιγμή αξίζει να σημειωθεί ότι δύο από αυτούς ήταν πρόσωπα «κλειδιά» και συνδέονταν με τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και την υπόθεση της Energa.

Την Κυριακή βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του ένας 34χρονος Αλβανός, ο οποίος είχε προσφέρει καταφύγιο στο διαμέρισμά του στην Καλλιθέα στους δύο ομοεθνείς του που δολοφόνησαν τον γνωστό ποινικολόγο. Ο 34χρονος είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2017 από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής έπειτα από πληροφορίες ότι προετοίμαζε απόδραση τύπου Πάσσαρη για τον Αρμπέν Μπάκο, τον μακελάρη του Μικρολίμανου που κατηγορούνταν και ως ηθικός αυτουργός στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου.

Στο διαμέρισμα του 34χρονου είχαν βρεθεί δύο στολές αστυνομικών, αλεξίσφαιρα, δύο καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, τα οποία θα χρησιμοποιούνταν στο μακελειό που προετοίμαζε με άγνωστους συνεργούς του για να καταφέρει ο Μπάκο να αποδράσει. Στο μεταξύ, πριν από περίπου μία εβδομάδα ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου Ιμπραχίμ Μραχιμάι σκότωσε τον Μπάκο μέσα στις Φυλακές Κορυδαλλού, δήθεν για να πάρει πίσω το αίμα του άτυχου ποινικολόγου.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την υπόθεση εκτιμούν ότι τα κίνητρα της δολοφονίας του επικίνδυνου κακοποιού έχουν να κάνουν με τα σκοτεινά και αιματηρά παιχνίδια εξουσίας εντός των φυλακών. Πάντως, ο θάνατος του 34χρονου την Κυριακή οφείλεται μάλλον σε παθολογικά αίτια ή σε χρήση ναρκωτικών, καθώς ήταν χρόνιος τοξικομανής. Ωστόσο, το περίεργο είναι ότι θα τον χρησιμοποιούσε ως μάρτυρα υπεράσπισής του στην επικείμενη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου ένας άλλος Αλβανός κρατούμενος, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία. Ο συγκεκριμένος υποστηρίζει ότι ο 34χρονος δηλητηριάστηκε από κυκλώματα που ήθελαν να του κλείσουν το στόμα.

Στο μεταξύ, καταπέλτης για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές ήταν ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων Σπύρος Καρακίτσος, ο οποίος έκανε λόγο για ανεξέλεγκτη διακίνηση ναρκωτικών που υποβοηθούν επίορκοι σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε μέσα και τα ανύπαρκτα μέτρα ελέγχου από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα