Νέα διάκριση για την Ελληνοαιγύπτια Λάιαλα Ελουι

Θα είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του ΑσουάνΗ Ελληνοαιγύπτια ηθοποιός Λάιαλα Ελουι, η οποία θεωρείται μια από τις σημαντικότερες πρωταγωνίστριες του αιγυπτιακού κινηματογράφου, επελέγη για την τιμητική θέση της προέδρου της κριτικής επιτροπής για το διαγωνιστικό μέρος των ταινιών μεγάλου μήκους του Διεθνούς Γυναικείου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ασουάν. 

Η ηθοποιός έχει πρωταγωνιστήσει σε πάνω από 70 ταινίες και έχει τιμηθεί από πολλά αιγυπτιακά και διεθνή φεστιβάλ, ενώ για χρόνια είχε διατελέσει στέλεχος στο καθημερινό ελληνικό πρόγραμμα του κρατικού αιγυπτιακού ραδιοφώνου. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Το όνομα της Ελουι ανακοίνωσε ο οργανισμός του φεστιβάλ, εκφράζοντας την ικανοποίηση των υπευθύνων, επειδή τη σημαντική αυτή θέση θα κοσμήσει μια ηθοποιός που έχει τεθεί μέχρι σήμερα επικεφαλής πολλών κριτικών επιτροπών και διεθνών οργανώσεων, όπως πρόσφατα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Αμπού Ντάμπι και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Καρτάζ, στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, Τύνιδα.

Αξίζει να τονιστεί πως πρόσφατα η Ελληνοαιγύπτια ηθοποιός παρέλαβε βραβείο γιο το έργο της, κατά την έναρξη του 34ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Καΐρου, από κοινού με τον Αμερικανό ηθοποιό Ρίτσαρντ Γκιρ, τη Γαλλίδα ηθοποιό Ζιλιέτ Μπινός, την Αιγύπτια ηθοποιό Safia el-Emary και την ηθοποιό της Νότιας Κορέας Yun Jung-Hee.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα