Φελινικό «διαμάντι» στο σανίδι

«La strada» από τους FlyTheatre στην Πειραματική Σκηνή του ΕθνικούΑπό τη
Γιώτα Βαζούρα

Eνα από τα ωραιότερα φιλμ του παγκόσμιου σινεμά, ένα «διαμάντι» της έβδομης τέχνης, μεταφέρεται στο σανίδι. Η ταινία του Φεντερίκο Φελίνι «La strada», με πρωταγωνιστές τους Αντονι Κουίν και Τζουλιέτα Μαζίνα, ζωντανεύει στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου από την εξαιρετική ομάδα των FlyTheatre (Κατερίνα Δαμβόγλου και Robin Beer), σε μια παράσταση η οποία θα κάνει πρεμιέρα την 1η Φεβρουαρίου.

Λίγο πριν από την πρεμιέρα η Κατερίνα Δαμβόγλου μιλάει στη «δημοκρατία» για το σκεπτικό της παράστασης: «Η ιδέα της μεταφοράς του “La strada” στο σανίδι ήρθε εντελώς ξαφνικά και όταν το πρότεινα στον Στάθη Λιβαθινό, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, του άρεσε πολύ» εξηγεί η κυρία Δαμβόγλου και συνεχίζει: «Η αλήθεια είναι πως η εν λόγω ταινία είχε ξαναπαρουσιαστεί σε ελληνικό θέατρο πριν από μερικά χρόνια, αλλά δεν το γνωρίζαμε. Εδώ, στη δική μας εκδοχή, θα παρουσιαστεί η ιστορία με έναν λίγο διαφορετικό τρόπο ως προς το πώς τη βλέπουμε εμείς, αλλά κυρίως μέσα από τις παρεμβάσεις – σχόλια του Φελίνι».

Η ιστορία του φιλμ είναι, λίγο έως πολύ, γνωστή: Στη μεταπολεμική Ιταλία ένας πλανόδιος καλλιτέχνης, ο βίαιος Ζαμπανό, αγοράζει για τις ανάγκες των ατραξιόν του την κόρη μιας φτωχής αγρότισσας. Η ευαίσθητη και ονειροπαρμένη Τζελσομίνα ανέχεται με χαμόγελο τις εκρήξεις και την απάνθρωπη συμπεριφορά του. Οι αλλεπάλληλες περιπλανήσεις και κακουχίες τους θα κορυφωθούν με τη σύγκρουση του Ζαμπανό και του “Τρελού”, ενός ευαίσθητου ακροβάτη, και τότε η Τζελσομίνα θα κληθεί να αποφασίσει αν θα μείνει μαζί του ή αν θα πάρει τη μοίρα στα χέρια της.

«Για εμάς η ιστορία του “La strada” είναι περισσότερο η ιστορία του Ζαμπανό. Η κοπέλα είναι εκεί σαν τον αθώο παρατηρητή. Γιατί πιστεύω πως όλοι έχουμε λίγο από τον Ζαμπανό μέσα μας, όπως πιστεύω πως έχουμε και λίγο από τους τρεις χαρακτήρες του έργου. Θεωρώ πως είναι διαφορετικές πτυχές του εαυτού μας» καταλήγει η Κατερίνα Δαμβόγλου.
Παίζουν οι Μιχάλης Βαλάσογλου, Σοφία Μαραθάκη, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Κωνσταντίνος Mωραΐτης, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Ρόζα Προδρόμου, Γιώργος Σύρμας, Εριφύλη Στεφανίδου, Απόστολος Ψυχράμης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα