Κερνάει καφεδάκι ο Ανθιμος μετά τη θεία λειτουργία

Κάλεσμα για να «φωτιστούν» ανήμερα των Τριών ΙεραρχώνΚλειστά είναι σήμερα τα σχολεία, ημέρα που η Εκκλησία τιμά τη μνήμη των τριών Ιεραρχών. Μπορεί χθες να αφιερώθηκε με εντολή του υπουργείου Παιδείας ένα δίωρο για να διδαχθούν οι μαθητές για το έργο των προστατών των ελληνικών γραμμάτων, ωστόσο για την Εκκλησία η μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου, του Γρηγόριου Θεολόγου και του Ιωάννη Χρυσοστόμου δεν μπορεί να είναι άλλο ένα διδακτικό δίωρο, αλλά και λειτουργικό βίωμα. 

Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, γνωστός για πολλές πρωτότυπες ιδέες του, βρήκε έναν τρόπο -που μπορεί και να διδαχθεί σε πανεπιστήμιο ως μάθημα marketing- για να προσεγγίσει ποιμαντικά τους μαθητές και να τους καλέσει στην εκκλησία, μιλώντας τη γλώσσα τους.

Ο κ. Ανθιμος σκέφτηκε έναν ευφάνταστο τρόπο προκειμένου να πείσει τους μαθητές να παρακολουθήσουν τον εκκλησιασμό της γιορτής των Τριών Ιεραρχών. Τους κάλεσε να χαλαλίσουν τον πρωινό ύπνο τους και να πάνε στην εκκλησία. «Η Εκκλησία μας γιορτάζει τους Τρεις Ιεράρχες. Λοιπόν, ακούστε με, αφήστε τα αυτά. Σηκωθείτε πρωί πρωί, πιο πρωί απ’ ό,τι συνήθως. Ελάτε στην εκκλησία να λειτουργηθείτε για να σας φωτίσει ο Θεός, να ανοίξει δρόμους στη ζωή σας και για να μην κόψετε εσείς αυτή την παράδοση που είναι τόσο βαθιά και κρατάει 2.000 χρόνια» τόνισε.

Για να τους παρακινήσει, τους προσφέρει κέρασμα, έναν δωρεάν καφέ στις καφετέριες της Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα, τους προέτρεψε τον καφέ που θα πιουν να τον κάνουν και Ιnsta Story. «Αυτό το Story θα είναι το καλύτερο στο Instagram! Ενας καφές κερασμένος για σας, για την αυριανή γιορτή σας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης.

Αντ. Τριανταφύλλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα