Θρασύτατα πανηγύρια Τσακαλώτου στις πλάτες του τσακισμένου λαού

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για την έξοδο στις αγορές, παρά το «αλμυρό» επιτόκιο, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να βρίσκει ευκαιρία να μιλήσει από το βήμα της Βουλής κάνοντας λόγο για άκρως επιτυχημένη έξοδο Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι το πιο σημαντικό όλων είναι ότι η Ελλάδα αλλάζει κατηγορία, καθώς υπάρχει μια σημαντική μεταστροφή των επενδυτών από τα hedge funds σε κανονικούς επενδυτές. Πρόσθεσε δε ότι τα 2,5 δισ. είναι το 36% από τη συνολική απαίτηση για το 2019, ενώ εξαπέλυσε τα βέλη του κατά της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την ότι είχε επενδύσει στην αποτυχημένη έξοδο στις αγορές, όπως είχε κάνει και με την έξοδο από τα Μνημόνια και τη μείωση των συντάξεων.

«Εχω μια στενάχωρη είδηση για τη Ν.Δ., είναι λάθος για την πολιτική σκηνή η χαιρεκακία» είπε ειρωνικά, καλώντας την Πειραιώς να επενδύσει σε μια στρατηγική που δεν θα την απογοητεύει κάθε καλή είδηση για την ελληνική οικονομία. Αμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά του Μάκη Βορίδη, που σημείωσε με νόημα «too little, too late». Οπως είπε, είναι φυσικά καλό να δανείζεται η χώρα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για κανονικότητα, και αυτό διότι, σύμφωνα πάντα με τον Μάκη Βορίδη, κανονικότητα είναι όταν δανείζεσαι συστηματικά από τις αγορές και όχι έπειτα από έναν χρόνο.

«Καταλαβαίνω τους πανηγυρισμούς Τσακαλώτου, στην απελπισία πρέπει να πεις κάτι» συμπλήρωσε καυστικά. «Αναγκαστήκατε να δανειστείτε περιορισμένα, διότι αν ζητούσατε περισσότερα θα δημιουργούσατε νευρικότητα στις αγορές» σημείωσε μάλιστα ο «γαλάζιος» βουλευτής, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «ήσασταν ανίκανοι να μπείτε στην ποσοτική χαλάρωση που μπήκαν όλες οι χώρες εκτός από εμάς».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα