Τραμπουκισμοί Πολάκη κατά δημοσιογράφων και ΠΟΕΔΗΝ

Δεν σεβάστηκε καθόλου τα δύο άτυχα παιδιά που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο νοσοκομείο της ΛαμίαςΡεπορτάζ
Ρίτα Μελά

Μια άνευ προηγούμενου επίθεση στους δημοσιογράφους έκανε χθες το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της νέας μονάδας βραχείας νοσηλείας και της ανακαίνισης του φαρμακείου του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταύρος», απαξιώνοντας για άλλη μια φορά τη θεσμική θέση που κατέχει.

Οι εκπρόσωποι του Τύπου, όπως ήταν φυσικό, τον ρώτησαν για τα τέσσερα πλαστά πτυχία του πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Νικαίας, αλλά και για τους θανάτους των δύο μαθητριών στο Νοσοκομείο Λαμίας – θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα και ζητούν απαντήσεις. Οπως ήταν αναμενόμενο, ο αναπληρωτής υπουργός -που δεν φημίζεται για την ψυχραιμία του- όχι μόνο δεν απάντησε, αλλά κατηγόρησε τους δημοσιογράφους ότι έχουν «πρόβλημα αντιληπτικότητας»!

Μάλιστα, όσο οι εκπρόσωποι του Τύπου πίεζαν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας τόσο… φούντωνε ο Κρητικός πολιτικός, με συνέπεια πολύ γρήγορα να «εκραγεί», εκτοξεύοντας απειλές στους δημοσιογράφους. «Σας έχω, είμαι μόνος μου, αλλά σας έχω» τους φώναζε! Οι δημοσιογράφοι επέμεναν -γιατί αυτή είναι η δουλειά τους-, αλλά ο αναπληρωτής υπουργός τούς κατηγόρησε ότι είναι «σε διατεταγμένη υπηρεσία». Μάλιστα, χαρακτήρισε «τσόλια» τους συνδικαλιστές των νοσοκομείων, αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο και στους εργαζομένους που έκαναν διαμαρτυρία πριν από λίγες ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον θάνατο των δύο παιδιών στο Νοσοκομείο Λαμίας, ο κ. Πολάκης, δίχως να σεβαστεί το βαρύ πένθος των χαροκαμένων γονιών, είπε: «Γιατί θα απολογηθώ εγώ σ’ εσένα; Τι είσαι για να σου απολογηθώ;» Προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ότι είναι αναπληρωτής υπουργός Υγείας και ότι ο θεσμικός ρόλος του απαιτεί να έχει απαντήσεις σε θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία, τη ζωή και την ασφάλεια των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Οπως ήταν αναμενόμενο, δεν άργησαν να έρθουν οι αντιδράσεις από τους χαροκαμένους γονείς των δύο μαθητών από τη Λαμία, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους. «Ο υπουργός θα έπρεπε να βγει ο ίδιος μπροστά και να φροντίσει να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για να μάθω από τι πέθανε το παιδί μου. Αντί για αυτό, βγαίνει και κάνει αυτές τις δηλώσεις. Είναι αχαρακτήριστος. Ντροπή του!» δήλωσε ο πατέρας της 14χρονης Ιωάννας Κουτσοπάνου, που πέθανε από περιτονίτιδα και είχε διακομιστεί αρχικά στη Λαμία και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Λάρισας, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

«Αντί να δείξει προσωπική ευαισθησία ο ίδιος και να ζητήσει την επίσπευση των ερευνών για τις συνθήκες υπό τις οποίες χάθηκαν δύο αγγελούδια μέσα σε φρικτές συνθήκες, απαντά με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο. Είναι ντροπή!» λέει και η οικογένεια του αδικοχαμένου Δημήτρη Κατσαούνη, που απεβίωσε πριν από ενάμιση χρόνο στο Νοσοκομείο Λαμίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα