Η ΔΕΗ θέτει πλαγίως την αύξηση των τιμολογίων!

Τι είπε στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής ο πρόεδρος της εταιρίας Μ. Παναγιωτάκης. Στα ΕΛ.ΤΑ. ξανά η αποστολή των λογαριασμώνEπανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης το θέμα αύξησης των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. 

Ο κ. Παναγιωτάκης υποστήριξε πως «τα κέρδη μειώθηκαν και μειώνονται» και πως οι μέτοχοι της εταιρίας δεν είναι ευχαριστημένοι, κάτι «που πρέπει να σταματήσει». Ο επικεφαλής της ΔΕΗ εξήγησε πως, επειδή έχει μερίδιο 50% έως 55% στην παραγωγή ενέργειας, αλλά άνω του 80% στη λιανική αγορά (προμήθεια) ενέργειας, η επιχείρηση αναγκάζεται να αγοράζει ηλεκτρική ενέργεια.

Πρόκειται για αγορές που τη φορτώνουν με κόστος και τελικά δημιουργούν πίεση στα οικονομικά αποτελέσματα. Ο κ. Παναγιωτάκης υποστήριξε πως «αυτό πρέπει να σταματήσει ώστε να βγούμε στις αγορές». Σε ερωτήσεις των βουλευτών αν με τη συγκεκριμένη αναφορά ζητεί εμμέσως αυξήσεις στα τιμολόγια ο επικεφαλής της ΔΕΗ δεν απάντησε.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις στον διαγωνισμό για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων. Τόνισε πως είχε προβλέψει τις δυσκολίες και γι’ αυτόν τον λόγο είχε δηλώσει εδώ και καιρό πως ο διαγωνισμός θα παρατεινόταν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, όπως τελικά συνέβη.

Για τις λιγνιτικές

Ο κ. Παναγιωτάκης υποστήριξε πως ορισμένοι πιθανώς θεωρούν πως «επειδή πιεζόμαστε χρονικά και επειδή επιβλήθηκε στη ΔΕΗ η πώληση λιγνιτικών μονάδων, θα πάρουν τις μονάδες πολύ χαμηλά» και προέβλεψε πως «αυτό δεν θα γίνει». Κατά τον ίδιο, οι μονάδες δεν θα πουληθούν αν το τίμημα δεν είναι εύλογο, καθώς «έχουμε εναλλακτικές προτάσεις και θα βελτιωθούν και οι όροι». Πρόσθεσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφωνεί με τη διαδικασία.

Ο κ. Παναγιωτάκης βρέθηκε χθες στη Βουλή για την έγκριση τριών νέων συμβάσεων της ΔΕΗ για τις προμήθειες αλληλογραφίας και διανομής λογαριασμών σε όλη τη χώρα και υγρών καυσίμων.

Για την αλληλογραφία ο σχετικός διαγωνισμός ολοκληρώθηκε από τη ΔΕΗ και έλαβαν μέρος τα ΕΛ.ΤΑ. και η ACS. Τεχνικά κρίθηκαν θετικά μόνο τα ΕΛ.ΤΑ., καθώς η άλλη προσφορά δεν κάλυπτε το κριτήριο του διαγωνισμού για κάλυψη με καταστήματα του 95% των καλλικρατικών δήμων της χώρας. «Με καλύτερο τίμημα από το περσινό. Σπεύδω να πω ότι με τη νέα σύμβαση και με κάποια διευθέτηση που έχει συμφωνηθεί με τη νέα διοίκηση παύει να υπάρχει η εκκρεμότητα και το χρέος προς τη ΔΕΗ. Τα ΕΛ.ΤΑ. εδώ και έναν χρόνο ανταποκρίνονται με συνέπεια και αποδίδουν» ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης. Η σύμβαση με τα ΕΛ.ΤΑ. για την παροχή ταχυδρομικών αποστολών είναι για ένα έτος και αρχίζει στις 5 Μαρτίου 2019.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα