Ευρωπαϊκές αυθαιρεσίες

Ευρωβουλή δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά χρυσοπληρωμένα «εκτός έδρας» για κομματικά στελέχη που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή των χωρών τους.

Το Ευρωκοινοβούλιο
είναι ένας πολυδαίδαλος οργανισμός, μια αχανής Βαβέλ της γραφειοκρατίας, που αποτελεί ένα διακοσμητικό στοιχείο της Κομισιόν, η οποία με τη σειρά της είναι ένα από τα διάφορα «εργαλεία» που έχει στα χέρια της η Γερμανία για να κουμαντάρει την Ευρώπη.

Η Ευρωβουλή,
παρότι θεωρείται (αλλά και είναι) κομπάρσος στις εξελίξεις της γηραιάς ηπείρου, τυγχάνει λυσσώδους υπερασπίσεως από όλους όσοι έχουν συνδέσει την τσέπη τους με αυτό που λέμε «Ευρώπη».

Η Ευρωβουλή,
επίσης, πέραν όλων των άλλων χαρακτηριστικών της, χρησιμεύει στην Ε.Ε. ως «υποκατάστατο» των εθνικών Κοινοβουλίων. Ισως γι’ αυτό και αυτός ο «θεσμός» προχώρησε σε κάτι που δεν συνάδει με τα προσχήματα, τα οποία υποτίθεται ότι κρατά: Εκανε δημοσκόπηση!

Το Ευρωκοινοβούλιο, λες και είναι ελληνικό κόμμα ή ΜΜΕ, πραγματοποίησε δημοσκόπηση εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου και δημοσιοποίησε τις προβλέψεις της για τα ελληνικά κόμματα που θα συμμετέχουν σ’ αυτή την αναμέτρηση.

Επίσης,
το Ευρωκοινοβούλιο, προκαταλαμβάνοντας την απόφαση των εθνικών Κοινοβουλίων των χωρών της Ε.Ε., αναγνώρισε ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Χουάν Γκουαϊδό, προβαίνοντας σε μια απροκάλυπτη παρέμβαση τόσο στη χώρα της Λατινικής Αμερικής όσο και -έμμεσα- στις ευρωπαϊκές.

Το κεντρικό
ζήτημα της υπόθεσης δεν είναι τόσο αυτό καθαυτό το πολιτικό και το πολιτειακό της Βενεζουέλας όσο η αίσθηση που έχουν οι ευρωκράτες ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν σε όποια χώρα νομίζουν (από τη Γιουγκοσλαβία το 1999 έως τη Βενεζουέλα), χωρίς να ερωτηθούν οι λαοί.

Και το
(κάπως) αστείο της υπόθεσης: Η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, που έχει διοριστεί και εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, είναι η μοναδική Ελληνίδα υποψήφια για το βραβείο «Ευρωβουλευτής της χρονιάς». Μέγα κατόρθωμα: Να είναι υποψήφια βραβείου για την εκτέλεση των ευρωβουλευτικών καθηκόντων της, ενώ ασχολείται διαρκώς με το πόστο του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ…

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα