Εξαθλίωση! Αφηναν μαθήτρια να διαβάζει σε κολόνα της ΔΕΗ

Εκοψαν επίδομα αναπηρίας στον πατέρα και «καταδίκασαν» μια 5μελή οικογένεια στην Αγριά ΒόλουΜια συγκλονιστική ανθρώπινη ιστορία εκτυλίσσεται εδώ και λίγο καιρό στη Μαγνησία, και συγκεκριμένα στην Αγριά Βόλου. 

Μια πενταμελής οικογένεια, οι δύο γονείς και οι τρεις ανήλικες κόρες τους, ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το γεγονός που προκαλεί τη μεγαλύτερη θλίψη είναι ότι η μεγαλύτερη κόρη, η οποία είναι μαθήτρια Λυκείου, αναγκάζεται να διαβάζει τα μαθήματά της στο πεζοδρόμιο κάτω από το φως του δημοτικού στύλου, καθώς το ρεύμα στο σπίτι είναι κομμένο…

Μάλιστα, για την τραγική κατάσταση της οικογένειας γνωρίζουν οι τοπικοί φορείς, οι οποίοι όμως δεν έχουν δείξει έμπρακτα την υποστήριξή τους σε αντίθεση με τους γείτονες, οι οποίοι κάνουν ό,τι μπορούν για να τους συμπαρασταθούν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Θεσσαλίας», και οι δύο γονείς άνεργοι και δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε τα απαραίτητα στα τρία παιδιά τους. Τη σκληρή καθημερινότητα που βιώνει η οικογένεια γνωρίζουν οι τοπικοί φορείς, όπως η Εκκλησία και οι κοινωνικές υπηρεσίες, στις οποίες έχουν γίνει άπειρες αναφορές. Μάλιστα, καταγγελία στους αρμόδιους φορείς του δήμου έχει κάνει και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Ζάχος, ο οποίος είδε με τα μάτια του το κορίτσι να διαβάζει στο πεζοδρόμιο. Πάντως, μέχρι στιγμής κανένας επίσημος φορέας δεν έχει δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό του στην οικογένεια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας λάμβανε επίδομα αναπηρίας, αλλά αυτό «κόπηκε», με αποτέλεσμα η οικογένεια να μην έχει κανένα εισόδημα. Η μητέρα έχει απευθυνθεί στην Εκκλησία, ώστε να μπορέσει να παραλαμβάνει φαγητό καθημερινά από το «Σπίτι Γαλήνης», ωστόσο αυτό δεν είναι εφικτό, καθώς πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις! 

Τη μεγαλύτερη βοήθεια και υποστήριξη στην οικογένεια δίνουν απλόχερα οι γείτονές τους. Οι τελευταίοι έχουν προσφέρει πολλές φορές είδη πρώτης ανάγκης όπως και ρούχα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν δώσει και χρήματα από το υστέρημά τους, προκειμένου τα μέλη της οικογένειας να καλύψουν βασικές ανάγκες. Μάλιστα, με πρωτοβουλία των γειτόνων, οι οποίοι συγκέντρωσαν τα απαραίτητα χρήματα, το ρεύμα της οικογένειας επανασυνδέθηκε χθες το πρωί, ώστε το κορίτσι να μην αναγκάζεται πλέον να διαβάζει στον δρόμο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα