Η Επιτροπή Ανταγωνισμού πάγωσε τις εξωφρενικές απαιτήσεις της Αργος προς τις εφημερίδες

Θα άλλαζε μονομερώς οικονομική πολιτική«Παγώνουν» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού τα επαχθή -για τις εφημερίδες- σχέδια του πρακτορείου «Αργος», το οποίο διατηρεί το μονοπώλιο στη διανομή Τύπου. Το γεγονός αποτυπώνει παράλληλα ένα δυναμικό ξεκίνημα για τη νέα πρόεδρο της Αρχής Βασιλική Θάνου. Να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο το πρακτορείο, το οποίο ανήκει ιδιοκτησιακά στην Alter Ego του Ευάγγελου Μαρινάκη («ΝΕΑ» και «ΒΗΜΑ»), στα «Παραπολιτικά» και στο «Πρώτο Θέμα», είχε ανακοινώσει τα σχέδιά του να προχωρήσει μονομερώς σε αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής απέναντι στις εφημερίδες.

Βλάβη

Η αλλαγή, μέσα από την οποία διακυβεύεται η επιβίωση των εφημερίδων και εκατοντάδων εργαζομένων, θα ίσχυε από σήμερα, εάν η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν εξέδιδε χθες προσωρινή διαταγή κατά της ΑΡΓΟΣ Α.Ε., στο «πλαίσιο της εξέτασης λήψης ασφαλιστικών μέτρων» σχετικά «με την πιθανολόγηση παράβασης στην αγορά διανομής του έντυπου Τύπου» και για «την αποτροπή άμεσα επικείμενου κινδύνου ανεπανόρθωτης βλάβης στο δημόσιο συμφέρον». Η διαταγή θα ισχύσει μέχρι «τη δημοσίευση της απόφασης επί της εξέτασης λήψης ασφαλιστικών μέτρων». 

Να υπενθυμίσουμε ότι στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης είχε στείλει επιστολή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, στην οποία ζητούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο λήψης ασφαλιστικών μέτρων. Υστερα από εκείνη την επιστολή, η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε καλέσει σε «ακρόαση» τους εκπροσώπους του «Αργους», οι οποίοι στη συνέχεια εξέδωσαν ανακοίνωση ότι μεταθέτουν την αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής για την 1η Φεβρουαρίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα