Εκοψαν τη σύνταξη του γιου του ήρωα

Καταγγελία του Γ. Καραθανάση, του οποίου ο πατέρας «έπεσε» στα Ιμια τη νύχτα της 30ής Ιανουαρίου 1996Προκλητικά… φτωχός εορτασμός της μνήμης! Μόνο ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στα Ιμια, Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση και Εκτορα Γιαλοψού, τήρησε η Ολομέλεια της Βουλής. Σίγουρα θα μπορούσε να είχε γίνει κάτι σημαντικότερο. 

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ανάρτηση για την επέτειο των Ιμίων ανεβάζοντας ένα βίντεο με την ελληνική σημαία και τα Ιμια. 

Τη φωτογραφία συνόδευε μήνυμα, με το οποίο ξεκαθάριζε πως δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση. Οπως έγραψε στην ανάρτησή του ο αρχηγός της Ν.Δ., «τιμούμε τους ήρωες Χριστόδουλο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο και Εκτορα Γιαλοψό που θυσιάστηκαν στα Ιμια για την πατρίδα. Ενωμένοι οι Ελληνες στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας είναι αδιαπραγμάτευτα».

Ξαφνικά

Πάντως, το κράτος εξακολουθεί να αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία πόσο πολύ «τιμά» τους ήρωές του. Κι αυτό διότι, όπως έγινε γνωστό στη συμπλήρωση των 23 ετών από τον θάνατο των τριών στρατιωτικών, ο γιος του αντιπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση σταμάτησε ξαφνικά να παίρνει τη σύνταξη-βοήθημα για τον θάνατο του πατέρα του, έξι μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Ο 24χρονος σήμερα Γιάννης, που ήταν ενός έτους όταν έχασε τον πατέρα του, καταγγέλλει ότι, χωρίς να έχει υπάρξει καμία προηγούμενη ενημέρωση, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τού έκοψε τη σύνταξη που δικαιούται ως «ορφανό τέκνο». Να σημειωθεί πως ο νόμος ορίζει ότι τα παιδιά συνεχίζουν να παίρνουν τη σύνταξη μετά και την ενηλικίωσή τους, εφόσον σπουδάζουν και μέχρι να συμπληρώσουν το 24ο έτος. 

Εν προκειμένω, το βοήθημα κόπηκε πριν ο Γιάννης Καραθανάσης ολοκληρώσει τις πανεπιστημιακές σπουδές του.

—-

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ 

Δυστυχώς, άλλη μία φορά η Πολιτεία θεώρησε σωστό να τιμήσει τους ήρωες των Ιμίων σεμνά και ταπεινά. Είναι εθνικό λάθος αυτή η τακτική και ελπίζουμε κάποτε να αλλάξει. Με χαρά όμως διαπίστωσα ότι όλες οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις ξεκαθάρισαν πως τα Ιμια είναι ελληνικά και δεν αποτελούν γκρίζα ζώνη. Θα πρότεινα, λοιπόν, αφού όλοι συμφωνούν στο αυτονόητο, του χρόνου τέτοια εποχή να πράξουν αναλόγως, στέλνοντας το κατάλληλο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Να πάνε στα Ιμια μαζί οι πολιτικοί αρχηγοί και να πραγματοποιήσουν μνημόσυνο για τα τρία παλικάρια μας: τον Γιαλοψό, τον Βλαχάκο και τον Καραθανάση. Για να δούμε, θα ξεπεράσουν οι πολιτικοί τους εαυτούς τους γράφοντας Ιστορία;

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα