Οδυνηρή ήττα

O Oλυμπιακός έχασε στο ΣΕΦ 76-55 από την Μπαρτσελόνα

Εφιάλτης στο δρόμο της τετράδας! Σε ένα καταστροφικό βράδυ ο Ολυμπιακός διασύρθηκε από την Μπαρτσελόνα με 55-76 , έχασε και τη διαφορά της νίκης του στο πρώτο ματς και πλέον απέναντι στους Καταλανούς έχει μειονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Η δε τετράδα στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας έγινε δύσκολη υπόθεση.

Η ομάδα του Πειραιά ξεκίνησε πολύ άσχημα επιθετικά το παιχνίδι και έδειξε εγκλωβισμένη στο πολύ καλό αμυντικό παιχνίδι των Ισπανών, που πήραν από νωρίς διαφορά στο σκορ (4-15 στο 5′). Μάλιστα οι Ισπανοί με ηγέτη τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού, Κρις Σίνγκλετον, προηγήθηκαν και με 6-27 στο 10′. Ο Μπλατ προσπαθούσε με αλλαγές σε παίκτες να βρει ρυθμό, αλλά η ομάδα του Πέσιτς ήταν καλά …διαβασμένη.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φωνές του Ντειβιντ Μπλατ έπιασαν τόπο και οι Ερυθρόλευκοι σιγά σιγά άρχισαν να ροκανίζουν την εις βάρος τους διαφορά (18-27 στο 14′ ). Θα μπορούσαν να είχαν πλησιάσει ακόμα πιο κοντά στο σκορ, αν επιθετικά ήταν στοιχειωδώς καλοί (28-38 στο 20′).
Στην επανάληψη, οι Ερυθρόλευκοι αν και μπήκαν υποψιασμένοι είχαν και πάλι κακές επιθετικές επιλογές και τα περίμεναν όλα από τον Μιλουτίνοφ που πάλευε σχεδόν μόνος απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Αντίθετα, ο Σίγκλετον έκανε… όργια κρατώντας τη διαφορά ασφαλείας στο σκορ για την ομάδα του (40-53 στο 28′).

Οι παιδικές ασθένειες του πρώτου δεκαλέπτου έκαναν την εμφάνισή τους και στην τέταρτη περίοδο, όπου οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν να χάνουν με -21 στο 37′ (46-67), δείχνοντας ότι βρίσκονταν σε κακή ημέρα και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Το τελικό 55-76 απλά δείχνει την άσχημη εικόνα του χθεσινού Ολυμπιακού!

Τέλος, σε ένα παιχνίδι με χαρακτήρα… θρίλερ, η Χίμκι φάνηκε ψύχραιμη στα κρίσιμα λεπτά, έτρεξε ένα τρομερό σερί στο τέταρτο δεκάλεπτο και κέρδισε τη Ζαλγκίρις με 74-64, παραμένοντας ζωντανή στη μάχη των πλέι-οφ της Euroleague!

Δεκάλεπτα: 6-27, 28-38, 43-55, 55-76.

Ολυμπιακός (Ντέιβιντ Μπλατ): Γουίλιαμς-Γκος 9, Τουπάν 4 (1), Σπανούλης 7 (1), Τίμα 1, Μιλουτίνοφ 13, Στρέλνιεκς 13 (1), Βεζένκοβ, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Μπόγρης 2, ΛεΝτέι.

Μπαρτσελόνα (Σβέτισλαβ Πέσιτς): Σεραφέν 8, Πάνγκος 9, Ρίμπας, Σίνγκλετον 18 (5), Χάνγκα 11 (1), Μπλάζιτς 8 (2), Ερτέλ 7, Πούστοβι, Οριόλα 2, Κούριτς 3 (1), Κλαβέρ, Τόμιτς 10.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα