Η περίπτωση Ταμήλου που έμεινε στην Iστορία

Οι… επικές ατάκες και η επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής για τα πολυτελή ταξίδια στο εξωτερικό

Από την
Κατερίνα Κανάκη

Με την ανεκδιήγητη δικαιολογία του περί γκαζόζας, ο Αριστείδης Φωκάς κατάφερε να γίνει το πρόσωπο της ημέρας, περνώντας κι εκείνος στο… πάνθεον των βουλευτών που με τις ατάκες τους προκαλούν κύμα αντιδράσεων, αλλά και γέλωτα. Δεν είναι, όμως, ο πρώτος.

Eχουν υπάρξει και άλλα τέτοια «διαμάντια» στο πρόσφατο κοινοβουλευτικό παρελθόν. Μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση βουλευτή είναι ο «αξεπέραστος» Μιχάλης Ταμήλος. Ο εκ Τρικάλων ορμώμενος βουλευτής της Ν.Δ. έμεινε στην Ιστορία για πολλούς λόγους.

Αρχικά, λόγω της έντονης διαμαρτυρίας του, επειδή δεν ήθελε να παρακολουθεί τις επιτροπές της Βουλής χωρίς να πληρώνεται! «Δεν μπορούμε να ερχόμαστε κάθε εβδομάδα στην επιτροπή και να πληρωνόμαστε μια φορά τον μήνα» είχε πει χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, βέβαια, στην προσπάθειά του να δικαιολογηθεί για την παραπάνω δήλωση, τα έκανε ακόμα χειρότερα, υποστηρίζοντας πως «η δουλειά του βουλευτή δεν είναι να είναι όλη μέρα στη Βουλή και να χάνει ώρες, αλλά να βρίσκεται στα υπουργεία και να πιέζει τους υπουργούς, προωθώντας τα αιτήματα του νομού του», δήλωση που σχολιάστηκε από πολλούς, οι οποίοι μίλησαν για ρουσφετολογικές πρακτικές.

Ακόμα πιο… επική ήταν η οργισμένη επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, επειδή άλλοι συνάδελφοί του έκαναν πολυτελή ταξίδια στο εξωτερικό και αυτός είχε καταλήξει σε κοινοβουλευτικές αποστολές στο Αζερμπαϊτζάν!

Αλησμόνητες έμειναν και άλλες δηλώσεις του, όπως ότι «το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό. Κοινωνικό αγαθό είναι μόνο το νερό. Μπορείς να ζήσεις και χωρίς ενέργεια. Μπορείς να πας σε ένα χωριό και να ζεις με τη λάμπα που ανάβαμε παλιά». Σε μια άλλη κορυφαία ομιλία του στη Βουλή είχε αναφέρει ότι «θα διώξουμε την τρόικα από την Ελλάδα, όπως ο Οδυσσέας έδιωξε τους μνηστήρες της… Κλεοπάτρας», με τους βουλευτές να σπεύδουν να φωνάξουν από κάτω «Πηνελόπη, Πηνελόπη».

Με βάση όλα τα παραπάνω, καθίσταται σαφές γιατί ο κ. Ταμήλος παραμένει έως σήμερα εκτός ανταγωνισμού!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα