Κτηματολόγιο: Από τη Δευτέρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Δίνονται online οδηγίες με στόχο την ευκολία όσων κατοικούν μακριά από την τοποθεσία των ακινήτων τουςΑπό τον
Β. Παπακωνσταντόπουλο

Σε λειτουργία τίθεται από τη Δευτέρα η νέα εφαρμογή για την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης στο Κτηματολόγιο. Ο δικαιούχος θα μπορεί να καταχωρίσει όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δήλωση ιδιοκτησίας, όπως τα στοιχεία του, τα στοιχεία του ακινήτου, των δικαιωμάτων, των συνυποβαλλόμενων στη δήλωση εγγράφων και να εντοπίσει το ακίνητό του στο χαρτογραφικό υπόβαθρο του Ελληνικού Κτηματολογίου. Παρέχεται η δυνατότητα ακόμη και τρισδιάστατης απεικόνισης και περιήγησης στην περιοχή ενδιαφέροντος του πολίτη.

Με τη νέα εφαρμογή παρέχονται οnline οδηγίες, διευκρινίσεις και επεξηγήσεις για τη συμπλήρωση των πεδίων της δήλωσης, ενώ τυχόν λάθη επισημαίνονται με εύληπτο τρόπο σε κάθε καρτέλα που πρέπει να συμπληρωθεί. Στόχος της εταιρίας Ελληνικό Κτηματολόγιο είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων που κατοικούν μακριά από την περιοχή όπου βρίσκονται τα ακίνητά τους.

Στο πλαίσιο αυτό δίνονται δυνατότητες στον πολίτη για να εντοπίσει επιτυχώς το ακίνητό του: α) Μέσω πληκτρολόγησης της διεύθυνσης (εφόσον υπάρχει), του τοπωνυμίου ή άλλων χαρακτηριστικών σημείων της περιοχής ενδιαφέροντος, β) μέσω του αριθμού αγροτεμαχίου διανομής / αναδασμού ή μέσω στοιχείων δήλωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ, γ) μέσω φόρτωσης αρχείου συντεταγμένων ή σχεδιαστικού αρχείου (DXF) και δ) μέσω φόρτωσης αρχείου από εφαρμογή εντοπισμού κινητού τηλεφώνου. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα σχεδιασμού πολύγωνου από τον χρήστη ή επιλογή πολυγώνου από το υπάρχον προκαταρκτικό διάγραμμα.

Προϋπόθεση

Οι πολίτες εισέρχονται στην εφαρμογή του Κτηματολογίου με τους κωδικούς του TAXIS και πρέπει να ακολουθήσουν πέντε βήματα για τη συμπλήρωση και την υποβολή της δήλωσης. Προϋπόθεση για να ενεργοποιηθεί κάθε επόμενο βήμα είναι να έχει συμπληρωθεί πλήρως το προηγούμενο. Η μετάβαση από βήμα σε βήμα γίνεται μέσω της επιλογής «Αποθήκευση» ή «Επόμενο».

Ειδικότερα:
Πρώτο βήμα: Επιλογή Νομού – ΟΤΑ όπου βρίσκεται το ακίνητο
Δεύτερο βήμα: Στοιχεία δικαιούχου
Τρίτο βήμα: Επιλογή ακινήτου, εντοπισμός, στοιχεία, δικαιώματα και καταχώριση στοιχείων συνυποβαλλόμενων εγγράφων
Τέταρτο βήμα: Επισύναψη εγγράφων
Πέμπτο βήμα: Ελεγχος πληρότητας της δήλωσης και πληρωμή του πάγιου τέλους κτηματογράφησης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα