Κέρκυρα: Δύο νεκροί από γρίπη

Μια 45χρονη και ένας 37χρονοςΔυο νέοι άνθρωποι, μια 45χρονη γυναίκα και ένας 37χρονος, έχασαν τη ζωή τους από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ το περασμένο Σάββατο μια 24χρονη γέννησε ένα κοριτσάκι στην εντατική του Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου νοσηλευόταν με γρίπη. 

Ειδικότερα το πρώτο περιστατικό θανάτου στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας σημειώθηκε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.

Πρόκειται για μια γυναίκα περίπου 45 ετών, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή προσβεβλημένη από τον ιό της γρίπης τύπου Α’ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλευόταν. Το δεύτερο περιστατικό επιβεβαιωμένου θανάτου από τη γρίπη αφορά έναν 37χρονο από το χωριό Κόκκινη, που πέθανε ενώ κοιμόταν στο σπίτι του.

Κατόπιν διενέργειας νεκροψίας – νεκροτομής επιβεβαιώθηκε από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών ότι ο θάνατός του προήλθε από τον θανατηφόρο ιό της γρίπης Η1Ν1.

Εν τω μεταξύ το περασμένο Σάββατο μια 24χρονη που νοσηλεύεται με γρίπη H1N1 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου έγινε μητέρα. Οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να προχωρήσουν σε καισαρική τομή για να μην κινδυνέψει το μωρό. Η γυναίκα διήνυε την 35η εβδομάδα της κύησης.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Μαιευτικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ Αντώνη Μακρυγιαννάκη, η επέμβαση έγινε χωρίς προβλήματα και γεννήθηκε ένα υγιές κοριτσάκι βάρους 2.100 γραμμαρίων, χωρίς ανάγκη οξυγόνου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα