Δήμος Βόλβης: Τίμησε τον εθνομάρτυρα Ζ. Καρδάρα

Ενας σύγχρονος ήρωας τιμήθηκε χθες παρουσία πλήθους κόσμου στον Δήμο Βόλβης της ΘεσσαλονίκηςΣε ειδική τελετή η διοίκηση της περιοχής τίμησε τον Ζαχαρία Καρδάρα του Αστερίου, τον οποίο σκότωσαν Τουρκοκύπριοι εξτρεμιστές πριν από 53 χρόνια στην Κύπρο.

Γεννημένος στα Βρασνά, ο Ζαχαρίας Καρδάρας υπηρετούσε τη στρατιωτική θητεία του στην Κύπρο, όταν σε ηλικία 19 ετών απήχθη και σκοτώθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1966. Θεωρούνταν αγνοούμενος επί 50 ολόκληρα χρόνια, καθώς δεν είχε βρεθεί το πτώμα του.

Τα οστά του εντοπίστηκαν το 2015 και η εξέταση DNA απέδειξε την ταυτότητά του. Ηταν ένας από τους πρώτους Ελληνες αγνοουμένους της κυπριακής τραγωδίας που ταυτοποιήθηκαν. Στις 20 Ιανουαρίου 2016, ύστερα από μισό αιώνα, η σορός του επέστρεψε στη γενέθλια γη των Βρασνών, όπου γράφτηκε ο τραγικός επίλογος.

Χθες το πρωί σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας αποκάλυψε το μνημείο του εθνομάρτυρα Ζαχαρία Καρδάρα στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Βρασνών. Το δημοτικό συμβούλιο Βόλβης έχει ήδη αποφασίσει ομόφωνα την ονοματοδοσία σε οδό «Στρατιώτη Ζαχαρία Καρδάρα του Αστερίου» του δρόμου έξω από την οικία του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα