ΡΑΕ: Πρωτοβουλία για σταθερά τιμολόγια ρεύματος

Σταθερά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, που δεν θα μεταβάλλονται όταν αλλάζουν τα στοιχεία του κόστους……θα υποχρεωθούν να παρέχουν οι προμηθευτές ρεύματος στους καταναλωτές χαμηλής τάσης (νοικοκυριά, επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις), με παρέμβαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Στόχος των σταθερών τιμολογίων, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΡΑΕ δρ Νίκος Μπουλαξής, είναι να καλυφθούν οι ανάγκες των καταναλωτών που δεν θέλουν να εκτίθενται σε αβεβαιότητα ως προς τη δαπάνη για την ηλεκτρική ενέργεια.

Σημειώνεται ότι οι ρήτρες έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από καταναλωτές, οι οποίοι δυσκολεύονται να κατανοήσουν τη λειτουργία τους και υποβάλλουν παράπονα ότι άλλες χρεώσεις συμφωνούν με τους προμηθευτές και άλλους λογαριασμούς βλέπουν. Στο ίδιο πλαίσιο πρωτοβουλιών της η ΡΑΕ προβαίνει σε μειώσεις στις χρεώσεις για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) που επιβαρύνουν τη νυχτερινή κατανάλωση.

Οι μειώσεις θα εφαρμοστούν στο μεσαίο (1.600-2.000 κιλοβατώρες) και το υψηλό κλιμάκιο κατανάλωσης (πάνω από 2.000 kwh), όπου οι τιμές θα προσαρμοστούν αντίστοιχα για το μεσαίο κλιμάκιο από 0,05 ευρώ ανά κιλοβατώρα κοντά στο 0,015 ευρώ και για το υψηλό από 0,085 ευρώ σε 0,03 ευρώ.

Η μείωση αφορά περίπου 30.000 οικογένειες που χρησιμοποιούν εντατικά το νυχτερινό τιμολόγιο (π.χ. θερμαίνονται με θερμοσυσσωρευτές) και έχουν αυξημένη κατανάλωση κατά τις ώρες που ισχύει η μειωμένη χρέωση.

Η πρόταση της ΡΑΕ προς το υπουργείο Ενέργειας (απαιτείται νομοθετική ρύθμιση) περιλαμβάνει και αναδρομική εφαρμογή από 1/11/2018.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα