Καίνε σπίτια Βορειοηπειρωτών

Υποκινούμενες συμμορίες λεηλατούν και τρομοκρατούν ανενόχλητες τα χωριά της ελληνικής μειονότηταςΜια βαρύτατη πρόκληση αποτελεί το χτύπημα ομάδας αγνώστων σε χωριό της ελληνικής μειονότητας της επαρχίας Λιβαδειάς, κοντά στους Αγίους Σαράντα, η οποία μπήκε στο σπίτι ενός Βορειοηπειρώτη, το οποίο όχι μόνο το έκανε άνω κάτω, αρπάζοντας χρήματα και άλλα αντικείμενα, αλλά δεν δίστασε να βάλει ακόμα και φωτιά σε αυτό, ώστε να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή! 

Μάλιστα, το περιστατικό δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει στα μειονοτικά χωριά, στα οποία οι κλοπές αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, με ορισμένους κύκλους, μάλιστα, να κάνουν λόγο και για ενορχηστρωμένες ενέργειες.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η βορειοηπειρωτική οργάνωση Ομόνοια, όλα άρχισαν τα ξημερώματα της Κυριακής όταν η ομάδα των δραστών, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, εισήλθε στο σπίτι ενός μόνιμου κατοίκου του χωριού Βαγκαλιάτες. Μόλις συνειδητοποίησαν ότι ο ιδιοκτήτης έλειπε και πως μέσα δεν υπήρχε κανένα άλλο άτομο, έδρασαν ανενόχλητοι.

Συγκεκριμένα, μπήκαν σε όλους τους χώρους και τους έκαναν άνω κάτω, πήραν ό,τι πολύτιμο βρήκαν, κυρίως χρήματα καθώς και άλλα αντικείμενα, και μετά, αντί να φύγουν, προχώρησαν σε μια κίνηση άνευ προηγουμένου -θέλοντας προφανώς να προκαλέσουν περισσότερες ζημιές- και έβαλαν φωτιά στο σαλόνι. Το ευτύχημα είναι ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού απουσίαζε από το σπίτι του την ώρα που δρούσε η ομάδα των αγνώστων, αλλιώς κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι θα μπορούσε να του έχει συμβεί.

Με τον φόβο και τον τρόμο των ληστών ζουν τους τελευταίους μήνες οι κάτοικοι στα μειονοτικά χωριά της Βορείου Ηπείρου, καθώς οι κλοπές και οι διαρρήξεις σπιτιών έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι αυτά τα περιστατικά είναι προσχεδιασμένα και εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς.

Την έντονη ανησυχία των κατοίκων είδε από πρώτο χέρι και ο πρόεδρος της οργάνωσης Ομόνοια Βασίλης Κάγιος, ο οποίος βρέθηκε στο χωριό Βαγκαλιάτες, συναντήθηκε μαζί τους, ενώ εξέφρασε τη συμπαράστασή του και στον ιδιοκτήτη του σπιτιού που λεηλατήθηκε. Μάλιστα, ο κ. Κάγιος πήγε και στο Αστυνομικό Τμήμα Λιβαδειάς, όπου απαίτησε την άμεση διαλεύκανση του βαρύτατου, όπως είπε, επεισοδίου.

Εντονη ήταν η αντίδραση σύσσωμης της οργάνωσης Ομόνοια, η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το περιστατικό έκανε λόγο για βαρύτατη πρόκληση. «Αποθρασύνονται οι ποικιλόμορφες και παρακινούμενες συμμορίες που προκαλούν πράξεις λεηλασιών στις κοινότητες της ΕΕΜ. Τελευταίο κρούσμα, το βαρύτατο επεισόδιο σε οικία νέας σχετικά οικογένειας στο κεφαλοχώρι της περιοχής Λιβαδειάς, Βαγκαλιάτες» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην πρόκληση της πυρκαγιάς από την πλευρά των δραστών. Συγκεκριμένα, όπως δηλώνει, «ενώ έχουμε πολλά κρούσματα κλοπών, είναι πρωτοφανής η πρόκληση πυρκαγιάς που από τύχη δεν κατέστρεψε όλη την οικία». Καταλήγοντας, η οργάνωση καταγγέλλει το επεισόδιο και προειδοποιεί: «Δεν πρόκειται να ανεχθούμε τις ύπουλες αυτές πρακτικές καταπίεσης και δημιουργίας συνδρόμου φόβου».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα