«Πωλούσε» μεσολάβηση δικαστικός υπάλληλος

Καβάλα: Διώκεται για κακουργήματαΣε βαθμό κακουργήματος διώκεται δικαστικός υπάλληλος του δικαστηρίου Καβάλας, ο οποίος για πολλά χρόνια εξαπατούσε πολίτες λαμβάνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά με την υπόσχεση ότι θα μεσολαβούσε σε δικαστές για να τύχουν «δικαιότερης» αντιμετώπισης. 

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Καβάλας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του εν λόγω υπαλλήλου μετά την κατάθεση επτά μηνύσεων, με τον υπάλληλο όμως να αγνοείται από τον περασμένο Αύγουστο, όταν νοσηλεύτηκε σε ιδιωτική κλινική της Θράκης. Ο ίδιος δεν προσήλθε να καταθέσει στην προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε από το Πταισματοδικείο Καβάλας.

«Εγκληματικό»

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος σε δηλώσεις του έκανε λόγο «για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, για ένα απαράδεκτο γεγονός», που δημιουργεί -όπως είπε- τριγμούς στους κύκλους της Δικαιοσύνης.

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος», τόνισε, «επικαλείτο ακόμα και ανωτέρους δικαστικούς λειτουργούς, φτάνοντας μέχρι τους προέδρους Εφετών και τον Αρειο Πάγο, ισχυριζόμενος προς τα εξαπατηθέντα θύματά του ότι μπορεί να παρέμβει επηρεάζοντας την έκδοση των αποφάσεων. Είναι εγκληματικό αυτό που συνέβη, γιατί τέτοιες ενέργειες πλήττουν τον θεσμό της Δικαιοσύνης και στέλνουν τελείως εσφαλμένα μηνύματα προς την κοινωνία».

Τις επόμενες ημέρες η Εισαγγελία αναμένεται να παραπέμψει την υπόθεση σε τακτική ανάκριση και, αν και πάλι ο δικαστικός υπάλληλος δεν εμφανιστεί να καταθέσει, αυτή τη φορά ως κατηγορούμενος, δεν αποκλείεται να εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και βίαιης προσαγωγής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα