Σκόπια: Πρόβα… ονομασίας (αύριο) στο ΝΑΤΟ

Πρόβα… ονομασίας στο ΝΑΤΟ κάνουν και επισήμως τα ΣκόπιαΣύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης της FYROM, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου θα υπογραφεί το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, με το όνομα «Δημοκρατία Βορείου Μακεδονίας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «βάσει της καθιερωμένης διαδικασίας ένταξης νέων μελών στο ΝΑΤΟ και σύμφωνα με τα βήματα που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου οι πρέσβεις των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο θα υπογράψουν το πρωτόκολλο προσχώρησης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ με το νέο συνταγματικό όνομα, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Με αυτή την πράξη τα 29 κράτη-μέλη θα εκφράσουν τη συμφωνία τους να γίνει η χώρα μας μέρος του συστήματος και των διαδικασιών του ΝΑΤΟ και να συμμετέχει στα όργανα της συμμαχίας ως προσκληθέν κράτος-μέλος, χωρίς δικαίωμα ψήφου». Και η ανακοίνωση της κυβέρνησης Ζάεφ συνεχίζει:

«Αμέσως μετά τη συγκατάθεση για το πρωτόκολλο προσχώρησης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ ξεκινά η διαδικασία κύρωσής του από τα Κοινοβούλια κάθε κράτους-μέλους της συμμαχίας. Η Ελλάδα θα κυρώσει πρώτη το πρωτόκολλο και με αυτό τίθενται σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών και οι συνταγματικές τροπολογίες. Οταν ολοκληρωθεί η διαδικασία κύρωσης του πρωτοκόλλου και από τα 29 κράτη-μέλη, η χώρα μας, με το νέο συνταγματικό όνομα, θα γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ, με δικαίωμα ψήφου για όλες τις αποφάσεις που λαμβάνει η συμμαχία».

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε γνωστοποιήσει το Σάββατο ότι το πρωτόκολλο προσχώρησης της μελλοντικής Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα υπογραφεί στις 6 Φεβρουαρίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα