Ολα θα κριθούν στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ διατήρησε το αήττητο και στο ΟΑΚΑ και θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο +6

Σχολιάζει
ο Γιώργος Σηφάκης

Ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε! Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους η ισοπαλία του ΟΑΚΑ βρήκε κερδισμένο τον ΠΑΟΚ κι ας μειώθηκε η διαφορά του στους 6 πόντους από τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Λουτσέσκου προηγήθηκε, πάλεψε, άντεξε για μία ώρα με παίκτη λιγότερο και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη αήττητη.

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε παλικαρίσια τον βαθμό, με καλή οργάνωση και φοβερή αμυντική λειτουργία και περιμένει την επόμενη Κυριακή τον Ολυμπιακό στην Τούμπα με πλεονέκτημα 6 βαθμών στη μάχη για κατάκτηση του τίτλου. Η ΑΕΚ το ήθελε το ματς, το κυνήγησε, αλλά δεν βρήκε τη σωστή φόρμουλα για να φτάσει στο τρίποντο. Με βάση τη συνολική εικόνα, η ισοπαλία είναι απόλυτα δίκαιο αποτέλεσμα. Χαμένη στην πραγματικότητα είναι η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Σέντρες, σέντρες, σέντρες και κανένα σχέδιο να διασπάσει την πολύ καλή αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ. Η Ενωση χθες έχασε σε πολύ μεγάλο βαθμό την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί πλέον η διαφορά πήγε στους οκτώ από τον Ολυμπιακό και ακόμα κι αν οι Ερυθρόλευκοι χάσουν στην Τούμπα και η ίδια κερδίσει στο Καραΐσκάκη, ακόμα κι αν της έρθουν δηλαδή όλα ιδανικά, πάλι δεν θα κρατάει την τύχη της στα χέρια της.
Ο ΠΑΟΚ ακόμα κι αν χάσει από τον Ολυμπιακό είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα, ενώ αν δεν χάσει θα το πάρει (μάλλον) αήττητος!

Πάμε και στον Ολυμπιακό. Ο Μαρτίνς έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σύνολο που κατά γενική ομολογία παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Το σημαντικότερο για τον ίδιο είναι ότι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των παικτών του και των φιλάθλων. Πρωτίστως των παικτών του, που είναι και μείζονος σημασίας και δευτερευόντως του κόσμου και φυσικά της διοίκησής του. Οι Ερυθρόλευκοι παίζουν ποδόσφαιρο κατοχής. Τρομάζουν τον αντίπαλο και τον υποχρεώνουν σε λάθη. Δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι ο Ολυμπιακός παίζει την καλύτερη μπάλα, μετά την εποχή Βαλβέρδε. Με τον Πανιώνιο, ακόμα και στο α’ ημίχρονο, που τελείωσε χωρίς γκολ, τον πίεζε ασφυκτικά και όταν βρήκε την ευκαιρία τον «σκότωσε».

Ο Ολυμπιακός έκανε σωστά τη δουλειά του και τώρα πάει στην Τούμπα για να πετύχει την ολική ανατροπή. Η ομάδα του Μαρτίνς θέλει νίκη για να ελπίζει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μόνο με τρίποντο θα παραμείνει «ζωντανή», αφού ακόμα και η ισοπαλία δεν της κάνει. Νικάει και ρίχνει ψυχολογικά τον ΠΑΟΚ στα σχοινιά. Χάνει; Τότε καλό θα είναι να ρίξει το βάρος στην Ευρώπη και να κοιτάξει να διατηρήσει τη δεύτερη θέση, γιατί το πρωτάθλημα θα έχει κάνει φτερά!

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να πληρώνει τη διοικητική του ανυπαρξία. Κάθε αγωνιστική και τουλάχιστον ένα σφύριγμα θα είναι εις βάρος του. Λανθασμένη απόφαση για οφσάιντ σε ανατροπή του Χατζηγιοβάνη στην περιοχή και απώλεια δύο βαθμών. Σε συνδυασμό με τη νίκη του Ατρόμητου, οι Πράσινοι βρίσκονται πλέον πέντε βαθμούς πίσω από τους Περιστεριώτες. Το κακό για αυτούς είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει φως στον ορίζοντα σε διοικητικό επίπεδο που θα τους δώσει τη δυνατότητα να ανακάμψουν. Για να εκτίσουν την ποινή στην Ευρώπη, πρέπει να τερματίσουν στην πρώτη πεντάδα. Ελπίδα να διευθετήσουν τα οικονομικά προβλήματα και να προσπαθήσουν να γλιτώσουν την ποινή, δίνοντας και πλάνο βιωσιμότητας στην ΟΥΕΦΑ για τα επόμενα χρόνια, δεν υπάρχει. Το μόνο που μπορούν να καταφέρουν είναι να βρεθούν τα 5.000.000 για πάρει η ομάδα αδειοδότηση για το ελληνικό πρωτάθλημα. Για τέτοια κατάντια μιλάμε. Γι’ αυτό και ο κόσμος του Παναθηναϊκού οφείλει να στηρίζει τον Δώνη και τους παίκτες του, γιατί πολεμάνε με τουφέκια και οι άλλοι με πυρηνικά όπλα…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα