«Το περιβόλι του Παλαμά» στον Σύλλογο «Παρνασσός»

Συζήτηση για τον ποιητή την Πέμπτη

Ο Κωστής Παλαμάς και η εποχή του θα βρεθούν στο επίκεντρο της δεύτερης κατά σειρά συνάντησης του κύκλου «Ο Παρνασσός των ποιητών» που ξεκίνησε τον Ιανουάριο στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» και αντλεί την έμπνευσή του από τον γνωστό πίνακα του Γεωργίου Ροϊλού με τίτλο «Οι Ποιηταί».

Γνωστοί επιστήμονες και ποιητές την προσεχή Πέμπτη σκιαγραφούν την Αθήνα και την Ελλάδα των πρώτων δεκαετιών του 20ού αιώνα, βάζοντας στο μικροσκόπιο την ιδιαίτερη σχέση του ποιητή με τον ιστορικό φιλολογικό σύλλογο.

Συζητούν ο ιστορικός, ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ Θανάσης Βερέμης, ο ποιητής Χάρης Βλαβιανός, ο κριτικός λογοτεχνίας Νίκος Κουρμουλής και ο αρχιτέκτων, επίκουρος καθηγητής ΕΜΠ Κώστας Τσιαμπάος. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει η ιστορικός Δημόσιας Ιστορίας Μαρία Σαμπατακάκη.

Την οργάνωση και την επιμέλεια του προγράμματος έχουν αναλάβει οι Φίλοι του Φ.Σ. «Παρνασσός» που φέτος συμπληρώνουν 10 χρόνια ζωής στηρίζοντας και προωθώντας το έργο του ιστορικού συλλόγου, ενώ ο σχεδιασμός και η παραγωγή ανήκουν στην ομάδα παραγωγής δημόσιας ιστορίας «hιστορισταί». Να σημειωθεί ότι η είσοδος στην εκδήλωση με τίτλο «Το περιβόλι του Παλαμά» είναι ελεύθερη για το κοινό. Στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» (πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα). Στις 19.00.