Η ΡΑΕ ετοιμάζει «ψαλίδι» στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Με καθυστέρηση ετών, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ετοιμάζει παρέμβαση για τα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας……με μείωση των γνωστών επιβαρύνσεων ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας) στα νυχτερινά τιμολόγια, απαίτηση για ενημέρωση των καταναλωτών αρκετά νωρίτερα από τις αλλαγές που σχεδιάζουν η ΔΕΗ και οι ιδιώτες πάροχοι, καθώς και επιβολή σταθερού τιμολογίου που θα μπορούν να το επιλέξουν όσοι δεν θέλουν τα κυμαινόμενα τιμολόγια που σήμερα έχουν οι ιδιώτες.

Η διοίκηση της ρυθμιστικής αρχής θεωρεί πως απαιτείται νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα μειωθούν οι επιβαρύνσεις ΥΚΩ στα νυχτερινά τιμολόγια ώστε να μειωθούν. Προτείνει για το υψηλό κλιμάκιο και κατανάλωση άνω των 2.000 κιλοβατώρα να μειωθεί η νυχτερινή χρέωση από τα 0,0085 ευρώ ανά κιλοβατώρα στα 0,003 και για το μεσαίο κλιμάκιο (1.600-2.000 kWh), από τα 0,005 ευρώ στα 0,0015 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Οι φημολογούμενες αλλαγές συνδέονται με τον νέο κώδικα προμήθειας που αναμένεται να θέσει προσεχώς σε διαβούλευση η ΡΑΕ, με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας στην τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας. Με τον νέο κανονισμό οι εταιρίες (και η ΔΕΗ) θα αναγκάζονται να προειδοποιούν εγκαίρως τους πελάτες τους για τις αλλαγές στα τιμολόγια που ετοιμάζουν. Ετσι οι πελάτες θα μπορούν, πάλι εγκαίρως, να αλλάξουν πάροχο αν δεν συμφωνούν με τις αλλαγές στα τιμολόγια.

Η σταγόνα που φαίνεται πως ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το χαράτσι τού 1 ευρώ στους πελάτες της ΔΕΗ που εξακολουθούν να λαμβάνουν χάρτινους λογαριασμούς, αλλά και η απαίτηση της τελευταίας για ρήτρα καυσίμων (ή οριακής τιμής συστήματος, δηλαδή της τιμής χονδρικής στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα