Οι Αλβανοί ξεσάλωσαν

Η Βόρειος Ηπειρος αφέθηκε στην τύχη της. Το επίσημο ελληνικό κράτος αδιαφορεί, μισοκλείνοντας έτσι το μάτι στην Αλβανία, αλλά και στην Τουρκία, που ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το σβήσιμό της από τον χάρτη. Η στάση του κράτους μας και σχεδόν του συνόλου των κρατικών αξιωματούχων και της πλειονότητας του πολιτικού κόσμου φάνηκε ξεκάθαρα και στην υπόθεση των κατασχέσεων και των γκρεμισμάτων κατοικιών Ελλήνων της Χειμάρρας και στη δολοφονία του Βορειοηπειρώτη ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα. 

Η αντίδραση από τις ελληνικές Αρχές για τις κατασχέσεις και τις κατεδαφίσεις ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη, ενώ για τη δολοφονία του Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία ήταν τόσο… χλιαρή, ώστε ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν αντελήφθη το μήνυμα: Το αλβανικό κράτος έχει σύμμαχο το ελληνικό σε αυτή την υπόθεση και όχι αντίπαλο. 

Ενώ όλα συνέβησαν την 28η Οκτωβρίου 2018, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε σχετική δήλωση την 8η Νοεμβρίου, μιλώντας για «δικαιολογημένη οργή και θυμό» της μάνας του Κατσίφα και συμπληρώνοντας με νόημα: «Δεν θέλω να μπω σε κανενός είδους αντιπαράθεση σε σχέση με αυτό».

Το μαγείρεμα δε των στοιχείων για τη δολοφονία γίνεται από τους Αλβανούς με έναν απροκάλυπτο, καθαρά τριτοκοσμικό τρόπο. Στην αρχή παρέδωσαν το πτώμα του Κατσίφα 10 μέρες μετά τη δολοφονία, ενώ τις προάλλες ανακοινώθηκε ότι παρατείνεται -από την εισαγγελία Τιράνων- κατά τρεις μήνες η ολοκλήρωση της έρευνας για την υπόθεση.

Και τώρα, έχοντας πάρει θάρρος από την ελληνική κρατική ανοχή (που ουσιαστικά αποτελεί συνέργεια), οι Αλβανοί συνεχίζουν τις επιχειρήσεις εθνοκάθαρσης με κλοπές και εμπρησμούς σπιτιών ομογενών. 

Η «δημοκρατία» αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ της στο χτύπημα ομάδας αγνώστων σε χωριό της ελληνικής μειονότητας της επαρχίας Λιβαδειάς, κοντά στους Αγίους Σαράντα. Εκεί οι άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι ενός Βορειοηπειρώτη, το οποίο λεηλάτησαν, και έπειτα έβαλαν «ακόμα και φωτιά σε αυτό, ώστε να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή».

Παρόμοια περιστατικά υπάρχουν πολλά και οι υποψίες όλων στρέφονται σε οργανωμένο σχέδιο. Ολα αυτά θα συνεχίζονται μέχρι να αντιδράσει η Ελλάδα…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα