Η Τουρκία μάς «στέλνει» δολοφόνους!

Η Αγκυρα ενθαρρύνει με την επικήρυξη των οκτώ «κυνηγούς κεφαλών» να δράσουν ανενόχλητοι εντός ΕλλάδαςΡεπορτάζ
Ανδρέας Κούτρας

Tορπίλισε την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα προτού καν αρχίσει η Τουρκία, δείχνοντας στον Ελληνα πρωθυπουργό ότι την ατζέντα τη βάζει η ίδια, όπως και τις πραγματικές προθέσεις της. Νωρίς χθες το πρωί το υπουργείο Εξωτερικών, κατ’ εντολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικήρυξε τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν λάβει πολιτικό άσυλο από τη χώρα μας και τους οποίους η Αγκυρα θεωρεί πραξικοπηματίες και τρομοκράτες.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σοβαρή πρόκληση, που αυτομάτως δημιούργησε βαρύ κλίμα στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αγκυρα. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι, προτού ο Ελληνας πρωθυπουργός μπει στο κυβερνητικό αεροσκάφος, τα επιτελεία των δύο ηγετών ήρθαν σε επικοινωνία προκειμένου να δοθούν διευκρινίσεις για το πλαίσιο της συνάντησης και να αποφευχθούν άλλα απρόοπτα. Από το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται ότι εκφράστηκε η δυσαρέσκεια της Αθήνας προς την Αγκυρα για την επικήρυξη αντί 700.000 ευρώ το… κεφάλι των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών κατά τρόπο που δεν έχει προηγούμενο.

Θα έπρεπε ωστόσο να γνωρίζουν από «τουρκικές μπαμπεσιές» στο Μέγαρο Μαξίμου και να έχουν λάβει τα μέτρα τους. Σε ανάλογη πρόκληση είχε προβεί η Τουρκία και πριν από την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα (πριν από περίπου έναν χρόνο), δίνοντας ο Τούρκος πρόεδρος την παραμονή συνέντευξη σε ελληνικό ιδιωτικό σταθμό, στην οποία έθεσε ανοιχτά και ωμά θέμα «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη, αλλά και διεκδίκησης ελληνικών νησιών.

Δεν είναι όμως μόνο η διπλωματικά χοντροκομμένη πρόκληση της επικήρυξης των Τούρκων στρατιωτικών λίγο πριν από την επίσκεψη Τσίπρα στην Αγκυρα που προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία στην κυβέρνηση.

Το θέμα αυτό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα το έθετε ούτως ή άλλως στον Ελληνα πρωθυπουργό. Το γεγονός όμως ότι το ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας δίνει 700.000 ευρώ για κάθε Τούρκο στρατιωτικό συνιστά καταρχάς αμφισβήτηση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα και ταυτόχρονα υπονομεύει τις διμερείς σχέσεις, καθώς δίνει το δικαίωμα στις μυστικές υπηρεσίες και ενθαρρύνει κάθε Τούρκο «ελεύθερο σκοπευτή» να αναλάβει δράση εντός ελληνικού εδάφους για τους επικηρυγμένους που νόμιμα έχουν πάρει άσυλο.

Οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των οκτώ Τούρκων έχουν αναρτηθεί από χθες το πρωί στην ειδική ιστοσελίδα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής για τους καταζητούμενους για θέματα τρομοκρατίας. Ο Ερντογάν θεωρεί θέμα τιμής την έκδοσή τους, έχοντας στοχοποιήσει τα συγκεκριμένα πρόσωπα ως ανθρώπους του «εχθρού» του, του ιμάμη Γκιουλέν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα