Αμβέρσα: Εκαναν ριφιφί σε τράπεζα μέσω υπονόμων

Μία κλοπή το… σενάριο της οποίας θα ζήλευαν αρκετοί παραγωγοί του Χόλιγουντ έγινε την Κυριακή στο Βέλγιο, συγκεκριμένα σε τράπεζα στην ΑμβέρσαΣήμανε συναγερμός στα κεντρικά της αστυνομίας της πόλης για πιθανή διάρρηξη στο υποκατάστημα της BNP Paribas Fortis, ωστόσο, όταν τα περιπολικά κατέφθασαν στο σημείο, δεν αντιλήφθηκαν κάτι ύποπτο, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, καθώς οι πόρτες ήταν κλειστές. Οταν οι υπεύθυνοι της τράπεζας έσπευσαν να πραγματοποιήσουν λίγο αργότερα έλεγχο στο εσωτερικό της διαπίστωσαν ότι το περιεχόμενο περίπου 300 θυρίδων πελατών της είχε κάνει «φτερά».

Πώς απέκτησαν όμως οι ληστές πρόσβαση σε αυτές; Πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δράστες έσκαψαν μια σήραγγα από ένα σπίτι μερικές εκατοντάδες μακριά μέχρι το δίκτυο αποχέτευσης. Από εκεί, μέσω των υπονόμων, έφτασαν μέχρι το επιθυμητό σημείο κι άνοιξαν άλλο ένα τούνελ που τους οδήγησε στο υπόγειο της τράπεζας και στο σημείο όπου βρίσκονταν οι θυρίδες.

Μέχρι στιγμής οι κλέφτες παραμένουν ασύλληπτοι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ανακοινώθηκε το ποσό που εκλάπη, καθώς ανήσυχοι πελάτες της τράπεζας κατέφθαναν νωρίς το πρωί της Δευτέρας για να δουν ποιες θυρίδες παραβίασαν οι δράστες. Η υπόθεση θύμισε σε πολλούς ανάλογο ριφιφί που είχε γίνει το καλοκαίρι του 1976 στη Νίκαια της Γαλλίας, όταν συμμορία διαρρηκτών μπήκε μέσω υπονόμων σε υποκατάστημα της Societe Generale και άδειασε 339 θυρίδες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα