ΔΕΗ: Στήνει θυγατρική στο real estate

Εκτός από τα «καρφιά» προς όλες τις κατευθύνσεις για τα αρνητικά αποτελέσματα της ΔΕΗ……ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μανόλης Παναγιωτάκης ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας, στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας, ότι προωθεί και τη σύσταση θυγατρικής στον χώρο των ακινήτων.

Η νέα θυγατρική στο real estate θα αναλάβει την αξιοποίηση του τεράστιου χαρτοφυλακίου ακινήτων που ελέγχει η ΔΕΗ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ιστορικά κτίρια, οικόπεδα σε ολόκληρη τη χώρα κ.ά. Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που η ΔΕΗ ανακοινώνει πως θα αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία της.

Στις 22 Φεβρουαρίου 2006 είχε ολοκληρωθεί διεθνής διαγωνισμός που προκήρυξε η ΔΕΗ με θέμα την πρόσληψη αναδόχου παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ίδρυση θυγατρικού σχήματος αξιοποίησης και διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας της.

Στον διαγωνισμό είχε επιλεγεί η κοινοπραξία Τράπεζα Πειραιώς – Διαγώνιος ΑΕΤΕ – Credit Suisse First Boston – Εμπορική Real Estate – Εμπορική Τράπεζα – Lambert Smith Hampton.

Τότε είχε γίνει γνωστό ότι η συνολική περιουσία της ΔΕΗ (πριν από τη διάσπαση του ΑΔΜΗΕ κ.λπ.) περιελάμβανε 6.800 κτίρια και 413.200.000 τετραγωνικά μέτρα οικοπέδων.

Φ. Κόλλιας

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα