Η Γερουσία «κρατάει» τον στρατό στη Μ. Ανατολή

«Τρικλοποδιά» εκ των έσω στον ΤραμπΟ Τραμπ όπου σταθεί και όπου βρεθεί επαναλαμβάνει την πρόθεσή του να επαναπατρίσει όλα τα αμερικανικά στρατεύματα που επιχειρούν στη Συρία και στο Αφγανιστάν. Ωστόσο φαίνεται να λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η (ρεπουμπλικανική) Γερουσία των ΗΠΑ, η οποία τη Δευτέρα ψήφισε -με συντριπτική πλειοψηφία 68-23- κατά της προεδρικής απόφασης και υπέρ μιας τροποποίησης η οποία βάζει εμπόδια στην απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Μέση Ανατολή.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι την τροποποίηση έφερε στη Γερουσία ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρός της Μιτς Μακ Κόνελ, με το επιχείρημα ότι το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρή απειλή για τις ΗΠΑ.

Κενά ασφαλείας

Ο Μακ Κόνελ μάλιστα προειδοποίησε ότι μια «απότομη απόσυρση» των αμερικανικών δυνάμεων από τις χώρες αυτές θα μπορούσε «να επιτρέψει την ανασυγκρότηση των τρομοκρατών, να αποσταθεροποιήσει στρατηγικής σημασίας περιοχές και να δημιουργήσει κενά, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από το Ιράν ή τη Ρωσία».

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στην Ουάσινγκτον, στην Αγκυρα ο Ερντογάν δήλωσε χθες ότι δεν έχει δει ακόμη κάποιο αποδεκτό σχέδιο για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στη βορειοανατολική Συρία, τρεις εβδομάδες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε τη δημιουργία μιας τέτοιας ζώνης. «Δεν μας έχει παρουσιαστεί ακόμη κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο» δήλωσε ο Ερντογάν σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του. «Φυσικά παραμένουμε πιστοί στις συμφωνίες μας, η υπόσχεσή μας είναι υπόσχεση. Ομως η υπομονή μας δεν είναι απεριόριστη» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα