Ανεβαίνει ο αριθμός των αιτήσεων για ένταξη στον εξωδικαστικό

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των επιχειρηματιών και των ελεύθερων επαγγελματιών που υποβάλλουν αιτήσεις στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλώνΣύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περίπου 60.000 οφειλέτες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία υποβολής της αίτησης, 6.384 αιτήσεις έχουν ήδη υποβληθεί και 1.514 επιχειρήσεις (ομόρρυθμοι εταίροι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες) έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους.

Αυτό σημαίνει ότι περίπου 1 στους 4,2 οφειλέτες, που υπέβαλαν αίτηση στον εξωδικαστικό μηχανισμό, πέτυχαν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε διάφορα στάδια της διαδικασίας (π.χ. διαπραγμάτευση με τους πιστωτές). Ειδικότερα, από τις 59.730 περιπτώσεις, που έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία υποβολής της αίτησης, οι 39.395 είναι επιχειρήσεις. Οι 9.291 πέρασαν επιτυχώς την επιλεξιμότητα, οι 2.592 αιτήσεις υποβλήθηκαν, εκ των οποίων οι 698 είναι σε διμερή διαπραγμάτευση, και 1.970 είναι σε διαπραγμάτευση με πολλαπλούς πιστωτές.

Οι 1.314 έλαβαν ήδη βεβαίωση πληρότητας, οι 862 βρίσκονται στο στάδιο της έναρξης διαπραγμάτευσης με πολλαπλούς πιστωτές, ενώ οι 173 έφθασαν μέχρι το τέλος του δρόμου και ρύθμισαν τα χρέη τους. Οσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, τα στοιχεία δείχνουν πως 18.867 εκκίνησαν τη διαδικασία, 11.641 πέρασαν επιτυχώς την επιλεξιμότητα και 3.468 υπέβαλαν αιτήσεις. Το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών με επιτυχώς ολοκληρωμένες αιτήσεις προς την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών φθάνει τους 1.170.

Από αυτούς, 616 αιτήσεις ρύθμισης οφειλών ολοκληρώθηκαν επιτυχώς προς την ΑΑΔΕ και άλλες 774 αιτήσεις ολοκληρώθηκαν επιτυχώς προς το ΚΕΑΟ. Υπενθυμίζεται ότι όσοι ενδιαφέρονται να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες κ.λπ. έχουν στη διάθεσή τους άπλετο χρόνο, καθώς ο εξωδικαστικός μηχανισμός πήρε παράταση έως το τέλος του 2019.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα