«Καθαρίζει» η καθαρίστρια!

Πρόταση απαλλαγής για το πλαστό απολυτήριο αλλά και διασφάλιση της σύνταξής τηςΤην ευγνωμοσύνη της σε όσους τη στήριξαν εξέφρασε η 53χρονη καθαρίστρια από τον Βόλο Δήμητρα Τσιαντάκη μετά την εισήγηση της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία πρότεινε να αναιρεθεί η ποινή της δεκαετούς κάθειρξης που της επιβλήθηκε για το πλαστό απολυτήριο του δημοτικού. 

Η αντιεισαγγελέας ζήτησε την αναίρεση της απόφασης που την έστειλε στη φυλακή και πρότεινε «να κηρυχθεί αθώα για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα».

Στην εισήγησή της ανέφερε ότι το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση «προκλήθηκε άπαξ και όχι εξακολουθητικά, όσο λάμβανε μηνιαίες αποδοχές της» και ότι «η ποινική δίωξη έχει παύσει λόγω παραγραφής και το δικαστήριο εσφαλμένα ερμήνευσε τις ποινικές διατάξεις». Μάλιστα επεσήμανε ότι δεν επέρχεται μείωση περιουσίας του Δημοσίου από την πράξη της.

Κατά συνέπεια η 53χρονη ενδέχεται να μη χρειαστεί να καθίσει εκ νέου στο εδώλιο, καθώς εάν οι αρεοπαγίτες κρίνουν ότι δεν υφίσταται άδικη πράξη τότε θα λήξει η περιπέτειά της.

Παράλληλα ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος δήλωσε χθες ότι έχει διασφαλιστεί η σύνταξη της 53χρονης.

«Υπέγραψα την απόφασή μου ότι όταν ένα επάγγελμα ασκείται έστω και με έλλειψη τυπικών προσόντων αλλά το επάγγελμα δεν απαιτεί τέτοιου είδους δικαιολογητικά τότε ο χρόνος ασφάλισης που έχει πληρωθεί είναι χρόνος που προσμετράται για τη σύνταξη» είπε στο ραδιόφωνο του News247. «Επομένως η καθαρίστρια θα πάρει τη σύνταξή της» συμπλήρωσε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα