Πνίγηκε η νότια Ελλάδα από τα ακραία φαινόμενα

Μεγάλες πλημμύρες στην Πελοπόννησο, έσπασαν τζαμαρίες από τα 12 μποφόρ στη ΡόδοΣοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει από το βράδυ της Τρίτης τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Πλημμύρες, μεγάλες ζημιές, κατολισθήσεις, πτώσεις δέντρων, διακοπές ρεύματος και… σκόνη από την Αφρική συνέθεταν χθες το σκηνικό που προκαλούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, το Ζευγολατιό βούλιαξε χθες από την καταρρακτώδη βροχή που έπληξε την Τρίπολη. Το μεγαλύτερο μέρος του χωριού καλύφθηκε από νερό, προκαλώντας τεράστιες ζημιές στις ιδιοκτησίες και πλημμυρίζοντας δρόμους και πεζοδρόμια.

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε και η Λακωνία. Στον δρόμο Σκούρα – Πυρί σημειώθηκαν κατολισθήσεις και λόγω της απουσίας στηθαίων τα πλημμυρικά φαινόμενα ήταν έντονα. Η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες τηλεφωνήματα για απάντληση υδάτων.
Αρκετά προβλήματα προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι, εντάσεως 11 και 12 μποφόρ, που έπνεαν χθες το βράδυ στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, ξεριζώθηκαν δένδρα σε διάφορα σημεία του νησιού, ξηλώθηκαν σήματα της Τροχαίας και διαφημιστικές πινακίδες, έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων, ενώ κύματα πλημμύρισαν τις λιμενικές ζώνες προκαλώντας ζημιές. Λόγω των θυελλωδών ανέμων σημειώθηκαν επίσης διακοπές ρεύματος. Στο έλεος της αφρικανικής σκόνης βρέθηκε πάλι η Κρήτη. Μάλιστα, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία προειδοποιούσε για το φαινόμενο. Σοβαρές ήταν οι ζημιές που προκάλεσε η πτώση ενός τεράστιου βράχου το βράδυ της Τρίτης στο Ασκύφου. Ο βράχος διέλυσε ολοκληρωτικά την κουζίνα ενός σπιτιού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σφακίων Γιάννη Ζεργό, η ηλικιωμένη γυναίκα που διέμενε στο σπίτι μαγείρευε στην κουζίνα και πήγε να σηκώσει το τηλέφωνο όταν έπεσε ο βράχος!
Εξάλλου, έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα η μέρα να γίνει… νύχτα και πολλοί δρόμοι να πλημμυρίσουν.

Σκόνη και χιόνια σήμερα

Βροχές, τοπικές καταιγίδες, χιόνια και σκόνη περιλαμβάνει το σκηνικό του καιρού σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας. Μάλιστα, στα λευκά αναμένεται να ντυθεί η Πάρνηθα. Συγκεκριμένα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά ορεινά ηπειρωτικά, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης το πρωί στα κεντρικά και τα νότια. Στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας θα υπάρξει βαθμιαία βελτίωση, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν επίσης στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα